eur:
395.95
usd:
369.19
bux:
69711.91
2024. június 17. hétfő Alida, Laura
Nyitókép: LightyearOne

Magyarországra is jön az extrém villanyautó

A gyártását és forgalmazását jövőre kezdi a holland fejlesztő.

A Lightyear One bemutatta napelemes villanyautóját, ami jövőre akár Magyarországon is elérhetővé válik – számolt be a Vezess.hu. A holland cég ígérete szerint a jármű egy feltöltéssel akár 800 kilométert, éves szinten 8-10 ezer kilométert képes megtenni.

A Lightyear One szerint, bár a napelemes modell rászorulhat a hálózati töltésre, főként a téli időszakban, erre mégis sokkal rikábban lehet szükség, mint más elektromos vagy plug-in hibrid járművek esetében. A napelemes töltéssel (teljesen ingyen) óránként 12 kilométerre elegendő energiát vesz fel az autó – ez pontosan egyharmada annak, amit háztartási 220V-ról tud a rendszer –, gyorstöltővel 570 kilométernyit.

A kocsi alumíniumból és karbon kompozitokból készül, ezért az ára aligha lesz olcsó. Csomagtere 900 literes, hossza 5057 mm, és 10 másodperc alatt gyorsul 100 kilométer per órás sebességre.

Címlapról ajánljuk
Ismét célt ért a „pandadiplomácia” – szent a béke Kína és Ausztrália között?

Ismét célt ért a „pandadiplomácia” – szent a béke Kína és Ausztrália között?

A kínai miniszterelnök canberrai látogatása a két ország közötti diplomáciai viszony helyreállításának betetőzése – mondta az InfoRádióban Salát Gergely sinológus. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa hozzátette: a kínai vezetés pontosan tudta, hogy a korábban kirótt kereskedelmi szankciókkal sokat árthat az ausztrál gazdaságnak, mostanra azonban mindkét fél belátta, jobb a békesség.

Karácsony Gergely a Kúriához fordult, új választást szeretne - itt vannak az indokai

Budapest főpolgármestere beadta hétfőn a Kúriának azt az indítványt, amelyben a főpolgármester-választás eredményének megsemmisítését és a szavazásnak az egész városban történő megismétlését kéri.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.18. kedd, 18:00
Horváth Péter
a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke
Csúcsdöntésekkel indul a hét az amerikai tőzsdén

Csúcsdöntésekkel indul a hét az amerikai tőzsdén

Vegyes mozgásokkal indult a hét a tőzsdéken, az ázsiai piacokon nem alakult ki határozott irány, miután a befektetők egy sor friss gazdasági adatot értékeltek, beleérve az vártnál jobban alakuló kiskereskedelmi számokat, és a vártnál rosszabb ipari statisztikákat. A kedvezőtlen ázsiai hétindítás ellenére az európai piacokon pozitív felütéssel indult a nap a múlt heti lejtmenet után, bár a nyitástól távolodva elkezdett fogyni a lendület és délutánra vegyes mozgások alakultak ki. Az amerikai indexek óvatosan emelkednek, de ez is elég ahhoz, hogy új történelmi csúcsok szülessenek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 17. 05:30
×
×
×
×