Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ettől ugrik a boldogságindex

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A városban két hónapja született pandakölyök és a javuló infrastruktúra miatt nőtt jelentősen Tajpej boldogságindexe a település alpolgármestere szerint.

Tajvan székhelyének boldogságmutatója jelenleg 65,1 ponton áll, ezzel, hat helyet előrelépve, a második legboldogabb a vizsgált 22 önkormányzat, megye és város között - derült ki az Economic Daily News és a Nan Shan Life Insurance biztosítótársaság közös felméréséből.

Tajpej egyébiránt a legelőkelőbb helyet foglalja el a háztartások bevétele, az internetcsatlakozás, a várható életkor és a képzés tekintetében.

Tim Ting alpolgármester szerint mindezek mellett azonban a város állatkertjében július 6-án világra jött - mesterséges megtermékenyítés révén fogant - pandabébi is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Tajpej lakói boldognak érezzék magukat. A kölyök szülei 2008-ban kerültek Tajvanra Kínából; Peking a "pandadiplomácia" gyakorlatát követve így akart javítani a sziget hovatartozása miatti feszült kapcsolatokon.

Ting több infrastrukturális projektet is megemlített: ezek között volt a metróhálózat fejlesztése, a közösségi kerékpárkölcsönző, valamint a várost átszelő folyó rehabilitálása.

Tajvanon egyébiránt Hszincsu a legboldogabb 71,1 ponttal: ott a legjobb a levegő minősége, az egészségügyi ellátás, a közösségi háló, a lakhatás, és ott a legelégedettebbek életükkel az emberek.

A felmérés 22 500 ember megkérdezésével készült.