eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Vásárolni járnak át Romániából

Tömegével érkeznek Romániából bevásárló turisták hazánkba, ugyanis becslések szerint akár 25 százalékkal olcsóbban tudnak bevásárolni Magyarországon, mint otthon. A legtöbben édességet, játékokat, valamint mosószert vesznek.

A határmenti román településeken már szinte hagyomány, hogy aki csak tud, Magyarországra jár bevásárolni - írja a Kronika.ro hírportál alapján a Pénzcentrum.hu A hírek szerint ugyanis, ha egy élelmes, határon túl élő bevásárló turista egy-két hétre előre megveszi a szükségeseket, akkor annyi pénzt megtakaríthat, hogy még az autó által elhasznált üzemanyagot beleszámítva is több pénze marad végül, mintha otthon vette volna meg ugyanazt.

Ezt kihasználva számos kereskedő, és piaci árus is hazánkban szerzi be az otthon eladásra kínált portékát. Még úgy is megéri nekik az üzlet, ha a saját hasznukat és a szükséges adókat rászámolják a vételárra.

Elsősorban az élelmiszeren lehet spórolni: a magyar gyártmányú tej eleve félárban van a Romániában kaphatóhoz képest, de ugyanez elmondható a borról és egyéb alkoholos italokról is. Nagy keletje van a leveskockáknak, ételízesítőknek is. A fűszerkeverékek mellett leginkább a tipikusan magyar ételeket, a Sport szeletet, Boci csokit, Gulyáskrémet és egyebeket keresik.

Természetesen a dohányáru és a ruhanemű is a slágertermékek között van, s a téli ünnepek közeledtével a különböző ízesítésű szaloncukroknak, illetve a könyveknek is nagy a keletje.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×