eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Több mint nyolcvanezren használták a röszkei határátkelőhelyet a hétvégén

Csaknem 84 ezren lépték át az országhatárt a hétvégén Röszkénél - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Szenti Szabolcs elmondta, hogy az utazók többsége nyugat-európai munkahelyére tartott.

Péntek volt a legforgalmasabb nap, amikor a kilépő irányú forgalom is jelentős volt, hiszen a Magyarországon dolgozó vajdaságiak ekkor tértek haza. Jellemzően a belépő forgalom volt erős, de a két órát nem haladta meg a várakozási idő. A korábbi hetekben előfordult, hogy hat órán át kellett várakozni az országba való belépésre.

A következő hétvégére már jóval kisebb forgalomra számítanak a szakemberek, hiszen a Nyugat-Európába tartó vendégmunkások mostanra visszatértek munkahelyeikre. Kisebb torlódások még lehetnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×