eur:
392.12
usd:
366.55
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Sok nő szerint a nemi erőszak áldozata is hibás

A nők több mint fele úgy gondolja, hogy a nemi erőszak áldozata is felelős azért, ami vele történik - derül ki egy brit felmérésből. Sokak szerint a provokatív tánc vagy a túl sokat látni engedő ruha viselése önmagában "felhívás keringőre."

Az áldozatokkal szemben a 18-24 év közötti korosztályba tartozók a legkevésbé elnézőek - derült ki egy, az erőszakot átélők rehabilitációjával foglalkozó szervezet, a több klinikát is üzemeltető Heaven ezerfős felméréséből.

A megkérdezett nők 71 százaléka szerint, aki ágyba bújik valakivel, annak vállalnia kell a felelősséget a tettéért; a férfiaknak csak 57 százalék vélekedett így. Tíz válaszadó közül egy úgy nyilatkozott, nem biztos abban, hogy erőszak miatt feljelentést tenne a rendőrségen, két százalékuk pedig kijelentette, hogy biztosan nem fordulna a hatósághoz.

A jelentésből az is kiderül, hogy a nők 14 százaléka szerint az erőszakról szóló beszámolók kitalált történet.

"A nők átfutják az eseteket és azt gondolják: ez részeg volt, ez meg rövid szoknyát viselt, én viszont nem csinálok ilyet, vagyis nem történhet meg velem. Az igazság azonban az, hogy bárki lehet áldozat, bármilyen körülmények között" - magyarázta Elizabeth Harrison, az egyik Heaven klinika vezetője.

Mi számít erőszaknak?

A kutatásban részt vett férfiak közül minden harmadik azt mondta: az nem erőszak, ha úgy fekszenek le a partnerükkel, hogy az nem akarja, 13 százalékuk pedig bevallotta, hogy volt már olyan nővel, aki annyira részeg volt, hogy nem tudta, mi történik vele.

Európában éppen Nagy-Britannia az, ahol a legkevesebb szexuális támadással vádolt embert ítélik el: csupán egyet minden 14 erőszak miatt feljelentett közül.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×