eur:
390.23
usd:
364.26
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Kólával működik a környezetbarát mobiltelefon

Kólával tölthető, környezetbarát mobiltelefon-akkumulátort tervezett egy londoni egyetemista, aki szerint ötlete azért nem keltette fel a gyártók érdeklődését, mert az ilyen eszközöket túl futurisztikusnak találják.

A Central Saint Martins College of Art and Design képzőművészeti iskola szakdolgozataként olyan, biológiailag lebomló akkumulátort tervezett, amely a hagyományos lítium-ion elemekhez képest négyszer tovább bírja, kimerülésekor pedig mindössze víz és oxigén marad hátra.

A környezetbarát telep az üdítőital cukortartalmából enzimek segítségével generál elektromos áramot - mondta Zheng Daizi tervező.

A bioelem prototípusa ígéretesnek tűnik, de a Nokia a közeljövőben még nem tervezi a kólával töltött elemek, és akkumulátorok gyártását.

Cseng szerint a finn távközléstechnikai vállalat valami újjal akart előrukkolni az elkövetkezendő két évben, de a bioelem ötletét egyelőre még túl futurisztikusnak találták - adta hírül a SkyNews brit hírcsatorna.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×