eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Komoly gondot okozhat a karácsonyi zabálás

A legjobb orvosság a megelőzés. Ez a közismert tétel a mértéktelen karácsonyi étkezések utáni rosszullétekre is igaz. A Péterffy Sándor utcai kórház toxikológus főorvosa az InfoRádiónak azt mondta: a cukorbetegeknek vagy bármilyen más anyagcserezavarban szenvedőknek nem lehetnek kivételes napok a karácsonyi ünnepek.

Jelentős kellemetlenséget tudnánk magunknak megspórolni, ha nem ennénk degeszre magunkat az ünnepek alatt - tanácsolta Zacher Gábor toxikológus, aki szerint a legjobb orvosság a megelőzés.

A Péterffy Sándor utcai kórház főorvosa azt mondta, az ünnepek alatt elfogyasztott ételek mennyiségével van gond, hiszen ilyenkor egy közel egy hétig tartó evészet zajlik.

A nagy karácsonyi tespedésben az emberek elfeledkeznek arról, hogy testmozgásra is szükség lenne. Ilyenkor naponta többször esznek nagyobb adagot, így túlterhelik a bélrendszert, ami akár hasnyálmirigy-gyulladáshoz, emésztési gondokhoz, puffadáshoz is vezethet - fejtette ki a toxikológus.

Zacher Gábor kiemelte: a cukorbetegeknek vagy bármilyen más anyagcserezavarban szenvedőknek nem lehetnek kivételes napok a karácsonyi ünnepek.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×