eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Kiket tartanak a világ legidegesítőbb turistáinak?

A francia nyaralók arrogánsak, szűkmarkúak és nem beszélnek idegen nyelveket - derült ki egy utazási ügynökség felméréséből, amely szerint a japánok a világ legjobb turistái.

A francia turisták a legrosszabbak a világon - legalábbis ez derült ki az Expedia internetes utazási ügynökség felméréséből. Összesen 4500 szállodatulajdonost kérdeztek meg arról, mi a véleményük az egyes nemzetek nyaralóiról.

Nem véletlenül végeztek a lista utolsó helyén a franciák, mivel őket tartották a legkevésbé udvarias és bőkezű vendégeknek, ráadásul nem igazán beszélnek más nyelveket.

"A franciák nem nagyon járnak külföldre. Vagyunk olyan szerencsések, hogy országunk bővelkedik a csodálatos tájakban és a gazdag kulturális élményekben" - magyarázta a bizonyítványt a France Info rádióműsorában Timothee de Roux az Expedia francia marketingigazgatója, aki hozzátette: a franciák 90 százaléka saját országában nyaral.

"Éppen ezért amikor külföldre mennek, zavarják őket azok a dolgok, amelyekhez nincsenek hozzászokva. Nagyobb igényeket támasztanak, ezért gyakran arrogánsaknak tartják őket" - mondta az igazgató, hozzátéve: honfitársai azért nem adnak borravalót külföldön, mert Franciaországban a számla tartalmazza a felszolgálási díjat.

A legjobb turisták címét a japánok nyerték el: a szállodatulajdonosok többsége szerint rendesek, ápoltak, csendesek és keveset panaszkodnak. Õket követik a britek és a kanadaiak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×