Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kiket tartanak a világ legidegesítőbb turistáinak?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A francia nyaralók arrogánsak, szűkmarkúak és nem beszélnek idegen nyelveket - derült ki egy utazási ügynökség felméréséből, amely szerint a japánok a világ legjobb turistái.

A francia turisták a legrosszabbak a világon - legalábbis ez derült ki az Expedia internetes utazási ügynökség felméréséből. Összesen 4500 szállodatulajdonost kérdeztek meg arról, mi a véleményük az egyes nemzetek nyaralóiról.

Nem véletlenül végeztek a lista utolsó helyén a franciák, mivel őket tartották a legkevésbé udvarias és bőkezű vendégeknek, ráadásul nem igazán beszélnek más nyelveket.

"A franciák nem nagyon járnak külföldre. Vagyunk olyan szerencsések, hogy országunk bővelkedik a csodálatos tájakban és a gazdag kulturális élményekben" - magyarázta a bizonyítványt a France Info rádióműsorában Timothee de Roux az Expedia francia marketingigazgatója, aki hozzátette: a franciák 90 százaléka saját országában nyaral.

"Éppen ezért amikor külföldre mennek, zavarják őket azok a dolgok, amelyekhez nincsenek hozzászokva. Nagyobb igényeket támasztanak, ezért gyakran arrogánsaknak tartják őket" - mondta az igazgató, hozzátéve: honfitársai azért nem adnak borravalót külföldön, mert Franciaországban a számla tartalmazza a felszolgálási díjat.

A legjobb turisták címét a japánok nyerték el: a szállodatulajdonosok többsége szerint rendesek, ápoltak, csendesek és keveset panaszkodnak. Õket követik a britek és a kanadaiak.