eur:
392.21
usd:
366.8
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Meglepő, de igaz: kevésbé termékenyek a jóképű férfiak

Ha egy nő mindenképpen teherbe akar esni, jobb, ha csúnya férfit választ párjául - a vonzó férfiaknak ugyanis kevesebb a spermájuk. Brit kutatók azt is tudni vélik, mi ennek az oka: a csúnya férfiaknak kevesebb lehetőségük van a génjeik továbbadására, így nem kell "spórolniuk" a spermával.

Az Oxfordi Egyetem és a University College London (UCL) kutatói ugyan halaknál és kakasoknál figyelték meg, hogy a vonzó egyedek kevésbé termékenyek, de szerintük ugyanez igaz lehet az embereknél is.

Úgy gondolják, hogy a vonzó férfiak biológiailag arra vannak programozva, hogy minden aktusnál visszafogják a spermatermelést, mert így nagyobb az esélyük minél több nő megtermékenyítésére. A csúnya férfiak viszont kevesebb nővel bújnak ágyba, így nekik nem kell "spórolniuk" a spermával.

A vonzalom az embereknél sokrétű dolog, amelyet egy sor tényező határoz meg. Az ejakulált sperma mennyiségét is minőségét valószínűleg szintén hasonló dolgok határozzák meg, például a vonzó külső és a szexuális partnerek száma, ami a többi fajnál is fontos - magyarázta Sam Tazzyman, az UCL kutatója.

Minél vonzóbb egy hím, annál több nőstény akar vele párosodni, így számára egy-egy párzás jelentősége csökken - vagyis az optimális megoldás a számára az, ha egy-egy párzás során minél kevesebb spermát "pocsékol" el. Ez ugyan csökkenti a megtermékenyítés esélyét egy-egy aktus során, viszont összességében maximalizálja a lehetséges utódok számát - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×