eur:
392.13
usd:
366.61
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Torta sütés nélkül

Van úgy, hogy szívesen ennénk egy kis tortát, de nincs kedvünk nekiállni a sütögetésnek. Ezekre a helyzetekre találták ki a sütés nélkül elkészíthető citromtortát. Ráadásul egy deka sűritőanyag sincs benne, csupa illatos, krémes túró, melynek a reszelt citromhéj és a cukrozott gyümölcs adja jellegzetes karakterét.

Hozzávalók 6 személyre:

- 50 dkg túró
- 3 tojássárgája
- 20 dkg cukor
- 10 dkg margarin
- 1 citrom reszelt héja
- 2 kiskanál vaníliás cukor
- 25 g zselatin
- 1, 5 dl tej

A túrót szitán áttörjük, hogy teljesen krémes masszát kapjunk. A tojások sárgáját a margarinnal és a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt citrom- héjat, a vaníliás cukrot. A zselatin 1, 5 deci vízbe szórjuk, és tűzre téve kevergetve addig melegítjük, amíg teljesen fel nem olvad. A tejet megmelegítjük és a feloldott zselatinnal együtt a krémes túróba, fogatjuk. Kivizezett formába töltjük, és hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen. Lehetőleg mutatós -, például kuglóf, vagy püspökkenyérformát válasszunk, de akár egyszemélyes csészékbe is önthetjük. Tálaláskor a formák tartalmát tányérra borítjuk és cukrozott citromgerezdekkel vagy szeletekkel, díszítjük.

Egy adag 20 perc + dermesztés

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×