INFORÁDIÓ 
2019. december 14. szombat
Szilárda

húsvét

2019.11.01. 18:30

"A kérdést nem lehet elkerülni, a halál itt van velünk"

A katolikus és a református hagyományok eltérőek halottak napján, de a felekezetek sok mindent átvettek egymástól – fogalmazott korábban az InfoRádió Aréna című műsorában a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke.
2019.04.23. 05:40

Hét halálos baleset történt húsvétkor

Az elmúlt 96 órában a rendőrök 188 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből 7 halálos kimenetelű közlekedési balesetben 7 személy vesztette életét, 63 súlyos és 116 könnyű sérüléssel végződött - közölte az ORFK.
2019.04.21. 20:59

Több mint 200-an haltak meg a húsvétvasárnapi merényletekben - a nap hírei

Srí Lankán több 200-an haltak meg a keresztény templomok, valamint szállodák elleni robbantásos támadásokba. Számos ország, köztük Magyarország is elítélte a merényleteket, Ferenc pápa kegyetlen erőszakról beszélt húsvétvasárnapi üzenetében. Ukrajnában az eddigi adatok alapján jelentős előnnyel Volodimir Zelenszkij nyerte az elnökválasztás második fordulóját
2019.04.21. 15:00

A szlovákok többsége vallási ünnepként tekint a húsvétra

A lakosság fele mindenekelőtt keresztény ünnepként éli meg a húsvétot Szlovákiában. Harmada hagyományokkal tarkított tavaszünnepként éli át ezt a pár napot, ötöde pedig egyszerű munkaszüneti napként tekint a húsvétra – derült ki egy felmérésből, amely során ezer embert kérdeztek meg a húsvétról.
2019.04.21. 13:00

Nem olyan egészséges a sonka, mint sokan hiszik

A húsvéti túlzott ételfogyasztás veszélyeire hívta fel a figyelmet a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának főiskolai docense. A szakember szerint ilyenkor is figyelni kell a mértékletességre.
2019.04.21. 10:50

Pál Feri atya: a húsvét azt is üzeni, hogy a sebeinkből élet fakadhat

A feltámadás üzenetéről, a csak húsvétkor templomba járókról és a jó meg a rossz közötti választásról is beszélt Pál Ferenc római katolikus pap, mentálhigiénés szakember az InfoRádió Aréna című műsorában 2018-ban. Az interjúban szóba került a gyereknevelés is. Pál Feri úgy véli, a háborúhoz hasonló pusztítást végez a gyermekek személyes kapcsolataiban az okoseszközök használata. A gyermekekben benne van a természetes kapcsolódási szándék, a szülőkön múlik, hogy egy gépet adnak neki, vagy önmagukat. A beszélgetésből szerkesztett interjút olvashatják.
2019.04.20. 22:15

Erdő Péter: legyen húsvét minden vasárnapunk

Krisztus feltámadt, és feltámadásával igazolta az emberiség ősi érzését, hogy a látható világon kívül van egy tágabb, átfogóbb valóság - mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek húsvét vigíliáján, szombat este a budapesti Szent István-bazilikában.
2019.04.20. 08:00

Nagyszombat: a gyász napja van, de este már ünnep jön

Nagyszombat van, a gyász napja, a hívők arra emlékeznek, hogy Jézus a sírban fekszik, és szenvedéséről, haláláról elmélkednek. Este, vagyis húsvét előestéjén viszont már Krisztus feltámadását ünnepli az egyház ünnepélyes szentmisében, amelyben a harangok is visszatérnek. Részletek Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsektől.
2019.04.19. 18:41

Nagy tiltakozások Ausztriában

Nagypénteken az érintett egyházak Ausztria-szerte tiltakoztak az új rendelet ellen, amely szerint az idén ez már nem munkaszüneti nap az országban.
2019.04.19. 15:14

Bogárdi-Szabó István: húsvét a halál térdre kényszerítésének a nagy ünnepe

Mégis - így fogalmazza meg húsvét üzenetét Bogárdi-Szabó István református püspök. A Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke az infoRádió Aréna című műsorában az életet egy futballmérkőzéshez hasonlította, beszélt arról, hogy Isten egy happyender, és elárulta, Kálvin prédikációjának üzenetét politikai kampányszlogenekben hallja vissza. Az interjú szerkesztett, rövidített változata.
2019.04.19. 14:35

Négynapos húsvét - ez lesz a szemetünkkel

A fővárosi hulladékelszállítási rend is változik az húsvéti ünnepek alatt, de ahol általában hétfőnként szokták, ott most is elviszik majd a szemetet - mondta a Fővárosi Közterület-fenntartó PR-szakreferense az InfoRádiónak.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018