INFORÁDIÓ 
2020. július 4. szombat
Ulrik

húsvét

2020.04.15. 15:01

Az ortodox húsvéti engedmények miatt áll a bál Romániában

Klaus Iohannis államfő nem ért egyet azzal, hogy a hét végi ortodox húsvét idején enyhítsék Romániában a koronavírus-járvány miatt elrendelt kijárási korlátozásokat, ezért a belügyminisztérium és az ortodox egyház között erről kötött megállapodás felülvizsgálatát kérte szerdán a kormánytól. Az országban az elmúlt napok ütemében terjedt az új típusú koronavírus-járvány, de nőtt az elhunytak száma.
2020.04.14. 15:12

Elmaradt a húsvéti bevásárlási boom

A pánikvásárlások során felhalmozott készletek mellett a kijárási korlátozás hatására átalakuló vásárlási szokások is hozzájárultak ahhoz, hogy jelentősen csökkent az ünnep előtti forgalom a kiskereskedelemben.
2020.04.11. 15:04

Otthoni hagyományőrzés húsvétkor

Tojásfestéssel vagy kalácssütéssel az otthonunkban maradva is megünnepelhetjük a Húsvétot – mondta az InfoRádiónak Tátrai Zsuzsanna néprajzkutató.
2020.04.11. 11:37

Húsvéti üzenetet küldött Varga Mihály

Varga Mihály pénzügyminiszter szombaton arra kért mindenkit, hogy húsvét ünnepén tudassa idős szeretteivel, nincsenek egyedül és szeretnék, ha minél hamarabb, minél gyorsabban találkozhatnának velük.
2020.04.11. 10:20

Újabb termékre "ugrottak rá" a vásárlók

Az elmúlt két-három hétben a szokásosnál sokkal nagyobb volt a tojásforgalom - mondta a Magyar Tojóhibrid-Tenyésztők és Tojástermelők Szövetségének (Tojásszövetség) titkára szombaton az M1 aktuális csatornán.
2020.04.11. 09:27

Sosem látott pápai keresztút a Vatikánban

A Szent Péter tér közepén álló obeliszktől a Szent Péter-bazilikához vezető lépcsősor tetejéig haladt az idei nagypéntek este a római keresztút, amelyen a meditációk szövege a fizikai és lelki börtönbe zárt emberiséghez szólt a koronavírus-járvány miatt hívők nélkül maradt téren.
2020.04.11. 07:21

Bogárdi Szabó István: most jön közel hozzánk a húsvét igazi üzenete

Lehet csapásként tekinteni a koronavírus-járványra is, de egy hívő embernek egyben próbatétel is – mondta Bogárdi Szabó István református püspök. A Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke úgy véli, az egyház megerősödve kerül majd ki ebből a nehéz időszakból, noha személyesen is nehezen viseli az elzártságot, hiányzik neki a gyülekezete, az online istentiszteleteken nem látja a hívők szemét.
2020.04.10. 15:49

Erdő Péter: húsvét üzenete most is az: Ne féljetek!

A teremtő üzent nekünk a mostani járvánnyal, és ez a helyzet segít megkülönböztetni a lényegest a lényegtelentől – mondta Erdő Péter bíboros prímás esztergom-budapesti érsek az InfoRádió Aréna című műsorában.
2020.04.10. 12:51

Itt nézheti meg a húsvéti miséket, istentiszteleteket

Húsvét ünnepén a katolikus, a református és az evangélikus egyház vezetői Budapesten tartanak ünnepi szentmisét, istentiszteletet, a koronavírus-járvány miatt hívek részvétele nélkül, tévés, internetes közvetítéssel.
2020.04.09. 20:20

Ünnepi műsorok az InfoRádióban – Arénák

A hosszú hétvégén az InfoRádióban hallható lesz többek között Erdő Péter, Bogárdi Szabó István, Csányi Vilmos, Cseke Péter, Várszegi Asztrik, Bagdy Emőke, Pál Ferenc, Barabási Albert-László és Vecsei H. Miklós is.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018