INFORÁDIÓ
2023. február 3. péntek
Balázs

eu-jog

2022.09.29. 21:14

Kövér brüsszeli többlettámogatás az emberijog-védőknek

Az Európai Bizottság 30 millió euró (mintegy 12,5 milliárd forint) többletfinanszírozást biztosít az uniós emberijogvédő-mechanizmus új, 2022 és 2027 közötti szakaszának finanszírozásához - közölte a brüsszeli testület.
2021.12.16. 11:29

Az EU-bíróság elnöke nem tartja indokoltnak a kifakadásokat

Koen Lenaerts a brüsszeli Politicónak nyilatkozva tagadta, hogy a luxembourgi bírói testület többletbefolyásra törekszik, szerinte arról van csak szó, hogy a közösségi hatáskörök bővülésével a közösségi szabályokért felelős bíróság illetékessége is bővül.
2017.05.31. 12:01

Ismét uniós jogot sértett Magyarország

Magyarország a mezőgazdasági ingatlanokra bejegyzett egyes haszonélvezeti és használati jogok megszüntetésével megsértette a tőke szabad mozgásának az elvét - ismertette az uniós főtanácsnok indítványát az Európai Unió luxembourgi székhelyű bírósága szerdán.
2017.03.13. 13:28

Tanúként hallgatják meg Donald Tuskot

Donald Tusk, az Európai Tanács múlt héten újraválasztott elnöke, volt lengyel kormányfő tanúmeghallgatását rendelte el a varsói kerületi ügyészség a lengyel katonai elhárítás volt főnökei ellen folytatott eljárás keretében - értesült hétfőn a http://niezalezna.pl/ jobboldali, lengyel hírportál.
2017.02.01. 10:39

Uniós jogot sértett Magyarország

Magyarország megsértette az Európai Unió működéséről szóló szerződésnek a letelepedés szabadságára vonatkozó rendelkezéseit azzal, hogy a közjegyzői hivatás gyakorlását állampolgársági feltételhez kötötte - mondta ki ítéletében az Európai Unió Bírósága szerdán.
2016.11.22. 13:38

Elmarasztalta Magyarországot a strasbourgi bíróság

Elmarasztalta Magyarországot az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB), amely kedden kimondta, hogy a magyar hatóságok megsértették Erményi Lajosnak, a Legfelsőbb Bíróság néhai elnökhelyettesének a magánélet tiszteletben tartásához fűződő jogát azzal, hogy a törvény erejénél fogva idő előtt elmozdították állásából.
2016.11.17. 13:33

Keresetet indít Magyarország ellen az EB

Keresetet indít az Európai Unió Bíróságánál Magyarországgal szemben a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. által működtetett Nemzeti Mobilfizetési Rendszer (NMFR) ügyében az Európai Bizottság - tájékoztatott az uniós bizottság a novemberi kötelezettségszegési eljárásokkal kapcsolatos csütörtöki közleményében.
2016.11.10. 11:17

Uniós bíróság: törölni kell a Rubik-kockás EU-védjegyet

Az Európai Unió Bírósága csütörtökön hatályon kívül helyezte elsőfokú Törvényszékének korábbi ítéletet, amely a Rubik-kocka formájának európai uniós védjegyként történő lajstromozását mondta ki, valamint az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalának (EUIPO) ugyanerre vonatkozó határozatát.
2016.10.03. 23:05

Újabb haladékot kapott a Google

A Google anyavállalata, az Alphabet Inc. további haladékot kapott október 31-ig, hogy megcáfolja az Európai Bizottság uniós trösztellenes vádjait - írta közleményében az Európai Bizottság hétfőn.
2016.09.19. 14:24

Brüsszel fenntartja a kvótaterveket

Az Európai Bizottság nem áll el a kötelező uniós kvótarendszerre vonatkozó tervektől annak ellenére, hogy egyesek így értelmezték a brüsszeli testületet vezető Jean-Claude Juncker múlt heti kijelentését, miszerint a szolidaritásnak szívből kell jönnie, nem lehet kierőszakolni - jelentette ki Margaritisz Szkínász, az Európai Bizottság szóvivője hétfőn Brüsszelben.
2016.09.14. 10:01

Juncker: Brüsszel nem akarja legyűrni a nemzetállamokat

Brüsszelnek nem áll szándékában, hogy a nemzetállamokat maga alá gyűrje, de túl gyakran bomlik meg az egység a tagállamok között olyan területeken, ahol inkább közös erőfeszítésekre lenne szükség - figyelmeztetett az Európai Parlament plenáris ülésén elmondott évértékelő beszédében Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke szerdán Strasbourgban.
2016.09.12. 12:02

Etikátlan Barosso új munkája?

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság (EB) jelenlegi elnöke vizsgálatot rendelt el elődje, José Manuel Barroso ügyében, aki sokak rosszallását kiváltva nemrégiben munkába állt a Goldman Sachs amerikai befektetési banknál.
2016.09.09. 12:02

E-beutazási engedély kell az EU-ba?

Az Európai Bizottság olyan tervezetet készül bemutatni novemberben, amelynek értelmében csak vízummal vagy előzetes elektronikus beutazási engedéllyel (ETIAS) léphetnének be harmadik országbeli állampolgárok az Európai Unió területére - olvasható az Euractiv brüsszeli hírportál friss összeállításában.
2016.08.12. 13:34

Svédország bekéreti a magyar nagykövetet

A svéd kormány tiltakozik amiatt, hogy Magyarország nem hajlandó fogadni Svédországból azokat a menedékkérőket, akiket Magyarországon regisztráltak. Stockholm pénteken bejelentette, hogy evégett a jövő héten bekéretik a külügyminisztériumba a magyar nagykövetet. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az InfoRádiónak a leghatározottabban visszautasította a svéd igazságügyi és migrációs miniszter teljesen alaptalan bírálatait.
2016.07.07. 14:20

Így írnak a külföldi lapok a kvótareferendumról

A magyarországi kvótareferendumnak mindenekelőtt belpolitikai szempontból van jelentősége, a célja, hogy napirenden tartsa a migránskérdést, elterelve a figyelmet a kormány számára kedvezőtlenebb ügyekről, a gazdasági problémákról vagy a korrupciós vádakról - írta a Financial Times (FT) című londoni gazdasági napilap internetes kiadásában.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018