eur:
386.03
usd:
355.55
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Címke: anton bendarzsevszkij (11 cikk)

A grúz államfő meg fogja vétózni a külföldi ügynökökről szóló törvényjavaslatot
2024. május 16. 19:28
A grúz államfő meg fogja vétózni a külföldi ügynökökről szóló törvényjavaslatot
Elfogadta a kormánypárt által irányított grúz parlament a "külföldi ügynökökről” szóló törvényjavaslatot. A tervezet most Salome Zurabisvili elnökhöz kerül, aki kijelentette, hogy meg fogja vétózni, döntését azonban felülírhatja egy újabb parlamenti szavazás. Az uniós külügyi és biztonságpolitikai főképviselő szerint a törvény szelleme és tartalma nincs összhangban az Európai Unió alapvető normáival és értékeivel.
Egy orosz légió Ukrajna oldalán
2022. június 1. 08:55
Egy orosz légió Ukrajna oldalán
Az elmúlt másfél hónapban rejtélyes robbantások, gyújtogatások és tűzesetek söpörtek végig Oroszországon. Váratlanul fontos vasúti csomópontok kaptak lángra, és „balesetek” történtek az Ukrajnával határos lőszerraktárakban és üzemanyag-tárolókban. Az egyik magyarázat szerint a titokzatos esetek mögött a Szabadságot Oroszországnak légió tagjai állnak, akik az ukrán oldalra átállt orosz katonákból és a velük szimpatizáló orosz lakosságból kerülnek ki. Bár azt egyelőre nehéz megmondani, hogy ügyes ukrán propagandáról vagy valódi támogatottsággal rendelkező mozgalomról van-e szó, de az orosz parlament a napokban elrettentő jellegű intézkedésekről szavazott a légióval szemben.
Anton Bendarzsevszkij: most megdől a II. világháború utáni világrend
2022. március 4. 15:20
Anton Bendarzsevszkij: most megdől a II. világháború utáni világrend
Az orosz elnök két éve szisztematikusan készült az Ukrajna elleni agresszióra – mondta Anton Bendarzsevszkij az InfoRádió Aréna című műsorában. A Danube Institute kutatási igazgatója, a posztszovjet térség szakértője beszélt arról is, hogy a háborúval létrejött egy új világrend, és hogy Vlagyimir Putyinnak győzelmet kell felmutatnia, addig nem fog tárgyalni. Kiemelte: óriási emberáldozatokkal járhat, ha elkezdik a nagyvárosok ostromát.
Anton Bendarzsevszkij: elhúzódó harcokra lehet számítani
2022. február 28. 14:41
Anton Bendarzsevszkij: elhúzódó harcokra lehet számítani
Folytatta a hadműveleteket Ukrajna területén Oroszország. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök éjjel kritikusnak nevezte a következő 24 órát. Közben ellentmondásos hírek érkeznek Kijev sorsáról, egyesek szerint az oroszok körbezárták a fővárost, míg mások az orosz csapatok megállításáról számoltak be. Az orosz–ukrán konfliktus aktualitásairól Anton Bendarzsevszkij Oroszország-szakértőt kérdeztük.
Szakértő: Vlagyimir Putyin nyílt háború nélkül is érhet el győzelmet
2022. január 31. 13:29
Szakértő: Vlagyimir Putyin nyílt háború nélkül is érhet el győzelmet
Oroszország írásban lefektetett politikai kötelezettségvállalásokat és jogi értelemben is kötelező garanciákat vár biztonsága szavatolása érdekében – mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, aki szerint a NATO nehezen nevezhető védelmi szövetségnek. Ezek a feltételek ugyanakkor teljesíthetetlenek – véli Anton Bendarzsevszkij, a posztszovjet térség szakértője.
×
×
×