eur:
389.37
usd:
363.57
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
hacker  phishing scam during coronavirus pandemic cyber security concept
Nyitókép: thomaguery/Getty Images

Ezúttal Netflix-trükkel próbálkoznak a csalók

A karácsony sem szent, újra támadnak az adathalászok.

Mi is kaptunk olyan SMS-üzenetet, amelyben lejárt Netflix-előfizetést "kellett volna" megújítani. Nem dőltünk be, pedig az üzenet teljesen hihetőnek tűnt. Ilyenkor mindig a küldött link url-jét érdemes nézni, bár a csalók már azzal is finomították a módszert, hogy valósnak tűnő linket küldenek.

A 24.hu most fotót is közölt a csaló SMS-ről. Ennel az volt az árulkodó, hogy a link ékezeteket is tartalmazott.

A pszichológiája egyébként még az is, hogy az ember egyszerűen kíváncsi, tényleg van valami gond a szolgáltatással? A mi jó tanácsunk, addig, amíg egy ilyen szolgáltatás nem áll le, addig felesleges kapkodni, érdemes megnézni, hogy befizettük-e a havidíjat, amely rendszerint automatikusan történik. Ha pedig mégis mi tévedtünk volna, akkor sose feledjük, a streaming-szolgáltató abban érdekelt, hogy előfizetők maradjunk, maximum 2-3 nap kellemetlenség érhet bennünket, de újra lesz előfizetésünk. Ellenkező esetben viszont komoly pénzeket veszthetünk.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×