eur:
392.13
usd:
366.61
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
flashers of a police car
Nyitókép: Oleksandr Filon/Getty Images

Top 50-es körözött bűnözőket fogtak el a rendőrség fejvadászai

A BRFK fejvadászai 2019-ben 460, 2020-ban 830, tavaly pedig már ezernél is több bujkáló, illetve eltűnés miatt körözött bűnözőt találtak meg.

Egyetlen nap alatt három, a körözöttek top 50-es listáján szereplő bűnözőt is elfogtak a rendőrök Budapesten. Mindhármukat erőszakos bűncselekmények miatt jogerősen elítélték, de nem vonultak be a börtönbe a büntetés letöltésére. A Budapesti Rendőr-főkapitányság fejvadászai tavaly ezernél is több bujkáló bűnözőt, illetve eltűnt személyt találtak meg – írja a hirado.hu.

Feszítő-vágó segítségével nyitották ki a tűzoltók tavaly novemberben annak a belvárosi lakásnak az ajtaját, ahol egy öt éve körözött csaló bujkált. A férfi rejtekhelyét pár nappal korábban derítették fel a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) célkörözési osztályának munkatársai.

A fejvadászok naponta átlagosan három körözött bűnözőt fognak el Budapesten. Múlt hét szerdán is hárman akadtak rendőrkézre, és mindannyian rajta voltak a körözöttek top 50-es listáján. A két férfit és a nőt azért körözték, mert nem vonultak be a börtönbe testi sértés, rablás, illetve kifosztás miatt kiszabott öt és hat év közötti büntetéseik letöltésére.

A rendőrség 2019 januárjában megújította az internetes körözési oldalát. A Police.hu-n elérhető 50-es toplistára a legsúlyosabb bűncselekmények elkövetői, a bűnszervezetek tagjai és a visszaesők mellett már azok is felkerülnek, akik ötnél több bűncselekményt követtek el, vagy nem vonultak be a börtönbe öt évnél hosszabb büntetésük letöltésére.

A BRFK fejvadászai 2019-ben 460, 2020-ban 830, tavaly pedig már ezernél is több bujkáló, illetve eltűnés miatt körözött bűnözőt találtak meg.

A rendőrség az országban ma 13 ezer elfogatóparancs alapján kilencezer embert köröz. Közülük kétezret a bíróság, háromszázat pedig a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, illetve az ügyészség szeretne látni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×