eur:
393.12
usd:
367.06
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Pixabay

Amikor a rendőrnek joga van betörni a szélvédő üveget

Egész nyáron figyelni fogják a rendőrök a strandok, bevásárlóközpontok árnyékmentes parkolóit. Az Országos Rendőr-főkapitányság pedig arra figyelmeztet, hogy a felforrósodott kocsikban senki ne hagyjon állatot.

A rendőrnek joga van ahhoz, hogyha ilyet lát, akkor a veszélyeztetett jószág kiszabadítása érdekében akár be is törje az autó üvegét, szélvédőjét. Ilyenkor a kár a bűncselekménynek minősülő gondatlanságot megvalósító tulajdonost – vagy a jármű használóját – terheli, ráadásul ilyen kárra a biztosítótársaságok sem fizetnek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hétvégén – már pénteken is – 31-33 fokos hőség várható, a napon hagyott járművekben negyedórán belül ötven fokra is emelkedhet a hőmérséklet.

Járókelők riasztották az állatvédőket a hétvégén, hogy egy IV. kerületi parkolóban valaki az autójában hagyott egy kutyát. A tűző napon leállított furgon rakterében a gazda egy madzaggal kötözte ki az állatot. A napsütésben a kocsi raktere teljesen átforrósodott, az állatvédők hőkamerával mérték meg, 51 fok volt az autóban. Az állatvédők rendőrt hívtak az autóhoz, a járőröknek pedig már megvolt a jogosultságuk ahhoz, hogy a jármű rakterét felnyitva kiemeljék az állatot. A rendőrök megitatták a kutyát, majd előkerítették a sofőrt is, a 67 éves férfit állatkínzás vétségének gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Üllőnél egy ittas sofőr kutyáját kellett egy Pest megyei kutyamentő szervezet munkatársaira bízni. A monori rendőrök egy benzinkútnál vették észre, hogy egy általuk ismert, autóvezetéstől eltiltott 49 éves férfi ül egy kombi volánjánál. A sofőr jogosítványát ittas vezetés miatt vonták be korábban, most is részegen vezetett, saját bevallása szerint is két liter bort ivott meg, mielőtt olyan bátor lett, hogy az sem érdekelte, hogy a vezetői engedélyére már jó ideje a rendőrök vigyáznak. A szonda is igazolta az alkoholfogyasztást, ezért a sofőrt előállították. Közben az egyik rendőr észrevette, hogy az ittas sofőr autójának csomagtartójában egy hőségtől kitikkadt kutya nyüszít. Az engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárás, az ittas állapot gyanúja miatt büntetőeljárás indult a férfi ellen, s ha bebizonyosodik, hogy a talált kutya meséje hamis, akkor állatkínzás miatt is felelősségre vonhatják – írja a police.hu.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×