INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 9. vasárnap
Emőd

rendőrség

hőség

kutya

szélvédő

Amikor a rendőrnek joga van betörni a szélvédő üveget

Amikor a rendőrnek joga van betörni a szélvédő üveget

Infostart

Egész nyáron figyelni fogják a rendőrök a strandok, bevásárlóközpontok árnyékmentes parkolóit. Az Országos Rendőr-főkapitányság pedig arra figyelmeztet, hogy a felforrósodott kocsikban senki ne hagyjon állatot.

A rendőrnek joga van ahhoz, hogyha ilyet lát, akkor a veszélyeztetett jószág kiszabadítása érdekében akár be is törje az autó üvegét, szélvédőjét. Ilyenkor a kár a bűncselekménynek minősülő gondatlanságot megvalósító tulajdonost – vagy a jármű használóját – terheli, ráadásul ilyen kárra a biztosítótársaságok sem fizetnek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hétvégén – már pénteken is – 31-33 fokos hőség várható, a napon hagyott járművekben negyedórán belül ötven fokra is emelkedhet a hőmérséklet.

Járókelők riasztották az állatvédőket a hétvégén, hogy egy IV. kerületi parkolóban valaki az autójában hagyott egy kutyát. A tűző napon leállított furgon rakterében a gazda egy madzaggal kötözte ki az állatot. A napsütésben a kocsi raktere teljesen átforrósodott, az állatvédők hőkamerával mérték meg, 51 fok volt az autóban. Az állatvédők rendőrt hívtak az autóhoz, a járőröknek pedig már megvolt a jogosultságuk ahhoz, hogy a jármű rakterét felnyitva kiemeljék az állatot. A rendőrök megitatták a kutyát, majd előkerítették a sofőrt is, a 67 éves férfit állatkínzás vétségének gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Üllőnél egy ittas sofőr kutyáját kellett egy Pest megyei kutyamentő szervezet munkatársaira bízni. A monori rendőrök egy benzinkútnál vették észre, hogy egy általuk ismert, autóvezetéstől eltiltott 49 éves férfi ül egy kombi volánjánál. A sofőr jogosítványát ittas vezetés miatt vonták be korábban, most is részegen vezetett, saját bevallása szerint is két liter bort ivott meg, mielőtt olyan bátor lett, hogy az sem érdekelte, hogy a vezetői engedélyére már jó ideje a rendőrök vigyáznak. A szonda is igazolta az alkoholfogyasztást, ezért a sofőrt előállították. Közben az egyik rendőr észrevette, hogy az ittas sofőr autójának csomagtartójában egy hőségtől kitikkadt kutya nyüszít. Az engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárás, az ittas állapot gyanúja miatt büntetőeljárás indult a férfi ellen, s ha bebizonyosodik, hogy a talált kutya meséje hamis, akkor állatkínzás miatt is felelősségre vonhatják – írja a police.hu.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

Meghalt Reigl Judit

A Kossuth-díjas, Franciaországban élő festőművészt 97 éves korában érte a halál....
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018