eur:
393.82
usd:
364.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A soroksári futónő 2013-ban történt meggyilkolásával gyanúsított férfit kivezetik a Budai Központi Kerületi Bíróság épületéből a letartóztatásáról döntő bírósági tárgyalás után 2018. december 7-én.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Új részletek a soroksári futónő meggyilkolása ügyében

Befejeződött a több mint öt évig tartó nyomozás a soroksári futónő meggyilkolása ügyében, a gyanú szerint R. Szilveszter aljas indokból, különös kegyetlenséggel ölte meg áldozatát - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálata a rendőrség honlapján.

A 36 éves nőre futás közben támadtak rá 2013. szeptember 25-én este. Holttestére több órás kutatás után, nyomkövető kutya segítségével találtak rá Soroksáron, egy fás-bokros területen.

A kiskorú gyermeket nevelő nővel az orvosszakértői vélemény szerint különös kegyetlenséggel végzett a tettes.

A több mint öt évig tartó, aprólékos nyomozás során

a rendőrök 391 tanút hallgattak ki, több mint 1500 DNS-mintát vizsgáltattak meg.

A korábban személy elleni erőszakos bűncselekmények miatt a hatóság előtt ismert - a gyilkosság helyszínéhez valamilyen módon kapcsolható - elkövetőket is sorra vették a nyomozók. Így került képbe 2018 őszén az akkor büntetés-végrehajtási intézetben fogva tartott, a bűncselekmény elkövetésekor 35 éves R. Szilveszter.

Az áttörést a genetikai vizsgálat hozta meg:

a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ a férfi DNS-ét összevetette a helyszínen rögzített genetikai anyagmaradványokkal, ami a rendelkezésre álló egyéb bizonyítékokkal együtt egyértelműen megalapozta a férfi elleni gyanút.

A nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság kezdte meg, majd a kiemelt ügyeket felderítő főosztály vette át, amely akkor az ORFK-hoz tartozott, jelenleg a Készenléti Rendőrség alárendeltségében működik.

Az ügyben keletkezett mintegy húszezer oldalnyi ügyiratot megküldték a Fővárosi Főügyészségnek - tették hozzá.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×