eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Elítéltek egy rendőrt megütő férfit

Jogerősen öt és fél évre ítélt a Kunszentmártoni Járásbíróság egy intézkedő rendőrnek orrcsonttörést okozó, büntetett előéletű cibakházi férfit - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei főügyész.

Varga Árpád közleményében azt írta, hogy a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt állította bíróság elé a 28 éves férfit.

A férfi egy éjszaka ittasan, a bezárt kaput a helyéről leemelve megjelent korábbi élettársa házának udvarán, hogy magával vigye a kutyáját, arra hivatkozva, hogy a nő nem gondoskodik megfelelően az állatról.

A nő tiltakozott, és később a rendőrséget is a kihívta. A rendőrök távozásra szólították fel a hívatlan látogatót, aki az utasításnak eleget téve előbb kiment az utcára, majd hirtelen megfordult és az udvar felé futva az elé lépő egyik rendőr arcába vágott ököllel. A rendőrnek az ütéstől eltörött az orrcsontja.

A Kunszentmártoni Járásbíróság hivatalos személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt 5 év 6 hónap börtönre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte a férfit. Elrendelte továbbá a férfi korábbi, 2 év felfüggesztett szabadságvesztésének végrehajtását is. Az ítélet jogerőre emelkedett, ezért a bíróság a büntetés végrehajtását is elrendelte - olvasható a főügyész közleményében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×