INFORÁDIÓ
2023. március 27. hétfő
Hajnalka

gyulay endre

gyűrű

lopás

fotó: Infostart

Szörnyű titkot árult el a püspök, Gyulay Endrét kétszer is meglopták

Infostart

Eddig kétszer lopták el Gyulay Endrétől a püspök gyűrűjét. Az idős szent embert olyanok károsították meg, akiken segíteni akart.

A Délmagyar ír arról, hogy már kétszer ellopták a Szeged-Csanádi egyházmegye nyugalmazott püspökének a püspöki aranygyűrűjét. Gyulay Endre az újságnak elmesélte a történteket. Azt mondja: egyszer egy nő, akinek korábban már többször adott kölcsön, ismerősével jött, aki kért egy pohár vizet. Azután gyorsan távoztak, a gyűrűvel együtt.

"Szerencsére ismertem őket, így a rendőrök könnyen rájuk találtak. Bár a Mars téren (zálogház is található itt Szegeden) eladták a gyűrűt, végül visszakerült hozzám" – mesélte a volt főpap a három évvel ezelőtti történetet.

A másik lopás januárban történt. Ekkor is egy asszony próbálta "lehúzni", temetésre kért pénzt. A trükk hasonló volt, a "vízkérés". A rendőröknek ezúttal nehezebb dolga volt, még DNS-mintát is vettek. A lényeg, hogy a nyomozók ezúttal is sikerrel jártak.

Harmadszor pedig a káplánja segítette ki Gyulay Endrét, aki az utcán elcsúszva hagyta el a drága szent ékszert, de aztán ekkor is meglett a gyűrű.

A lap (amely a gyűrű történetét is ismerteti) szerint Gyulay Endre egyébként továbbra is segít az embereken, amennyire a lehetőségeiből telik. Azonban már sokkal óvatosabb. Már senkit sem enged fel a lakásába, csak akiket ismer. Ha mégis úgy dönt, hogy pénz ad valakinek, ami egyébként általában egy-kétezer forint, azt az utcára néző ablakán dobja ki, biztos, ami biztos.

Fotónk a Vatikánban készült.

Nyitókép: Infostart
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018