eur:
392.15
usd:
366.29
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Péntektől lassú lesz a reptéri gyorsforgalmi

Hetven kilométer/órára csökkenti a legnagyobb megengedett sebességet a Budapest Közút a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre vezető úton, mert ettől remélik a balesetek számának csökkentését.

Megváltozik péntektől a közlekedés rendje a reptérre vezető gyorsforgalmi úton. A közlekedésbiztonság fokozása érdekében az eddigi 90 km/órás legnagyobb engedélyezett sebesség helyett 70 km/órás sebességkorlátozást vezet be a Budapest Közút. Az intézkedés hatására a tervek szerint a gyorsforgalmi úton mind a balesetek száma, mind az esetlegesen előforduló balesetek súlyossága csökkenhet, és egyenletes lehet a forgalom.

A szalagkorlátok közötti útpályán gyakran előfordul, hogy a járművezetők a megengedettnél jelentősen alacsonyabb sebességgel közlekednek, amely önmagában ugyan nem jelent veszélyt, de az előzések miatt közvetve balesetveszélyes állapotot idézhet elő. A közlekedési balesetek jelentős mértékben lassítják a repülőtér és a belváros közötti közúti kapcsolatot, egyes balesetek pedig akár több órás torlódást is okoznak - indokolja a döntést a cég.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×