eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Gazdája sem tudja felemelni a túlsúlyos macskát

Emberi súlyra átszámítva 273 kilós egy brit macska: valójában "csak" 18 kilót nyom, de ennyivel is négyszer súlyosabb egy normális macskánál.

Nyolcvanhét éves gazdasszonya már nem bírja el, ezért állatorvosok fogyókúrára fogták a kövér kandúrt, amely az emberhez hasonló egészségügyi kockázatokkal él hája miatt: súlya túlterheli szívét, mivel cipelnie kell zsírpárnáit.

Emiatt elég lusta, nem érdekli az a plüssegér sem, amellyel az állatorvosok ajándékozták meg játék gyanánt. A kandúr hamar kifullad és elfárad. A klinika orvosai elsősorban étrendjének megváltoztatásával tervezik lefogyasztani.

Guinness-rekorder macska utoljára egy ausztrál kandúr volt, az 21 kiló 30 dekát nyomott. Már kimúlt, és a Guinness Világrekordok szerkesztősége törölte a "macskakövérségi kategóriát", nehogy sokan agyonhizlalják macskájukat - emlékeztetett a brit Metro újság.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×