Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Mire készült halála előtt Diana hercegnő párja?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nem luxuskategóriás, hanem egy előre gyártott gyűrűt vásárolt Diana hercegnőnek barátja, Dodi al-Fayed végzetes autóbalesetük előtt - mondta a pár halálának ügyében indított újabb vizsgálat során egy párizsi ékszerbolt munkatársa.

A híres ékszerész, Alberto Repossi párizsi üzletében dolgozó Emanuele Gobbo úgy nyilatkozott: a gyűrűt, amelyet Dodi al-Fayed kiválasztott, a gyártó olyanoknak szánta, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy költekezzenek.

A 11.500 font értékű gyűrűhöz 50 százalékos kedvezménnyel juthatott volna hozzá a szaúdi üzletember.

Emanuele Gobbo, aki videótelefonon keresztül tett vallomást a walesi hercegnő és párja halálának ügyében, közölte: a párizsi üzletben több ékszert is megmutattak Dodi al-Fayednek, ő azonban egyet sem vitt magával.

Később mégis megvásárolt kettőt, az ezekről szóló számlára Emanuele Gobbo azt írta, "eljegyzési", bár elismerte, Dodi al-Fayed ezt a szót sosem használta.

Hétfőn Alberto Repossi is megszólalt az ügyben, és azt állította: a szaúdi férfi bizalmasan elárulta neki: tervezi, hogy megkéri Diana hercegnő kezét.

Mohammed al-Fayed, Dodi édesapja meg van győződve arról, hogy fia és Diana korábban már eljegyezték egymást, és hogy a pár a brit titkosszolgálat által kivitelezett gyilkosság áldozata lett 1997 augusztusában.