Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Madeleine-ügy: kétbalkezességről suttognak a portugál rendőrök is

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Fontos bizonyítékok veszhettek kárba Madeleine McCann ügyében, ugyanis a nyomozók a négyéves brit kislány ágyában talált nyomok többségét nem küldték el laboratóriumi vizsgálatra.

A portugál rendőrök egyedül az ágyban talált hajmintákat küldték el részletes vizsgálatra, de a többi lehetséges bizonyíték, köztük akár a négyéves gyermek elrablójának ujjlenyomatai, DNS-e és ruhadarabjai felett is átsiklottak.

A portugál bűnügyi labor munkatársa egy lapnak elmondta, hogy hasznos lehetett volna a májusban eltűnt Madeleine McCann utáni nyomozás szempontjából, ha a kislány ágyneműjét, a lepedőt, a párnát és az ágymatracot is megvizsgálhatták volna.

"Fontos nyomokat találhattunk volna ezeken a tárgyakon" - tette hozzá a név nélkül nyilatkozó rendőrségi munkatárs.

A rendőrök korábban azt állították, hogy azért veszhettek kárba értékes bizonyítékok, mert a szoba, ahonnan a gyermek eltűnt, nem volt megfelelően biztosítva.

Madeleine McCann szülei és brit szakértők többször is kritizálták a portugál hatóságokat, hogy nem tettek meg mindent a gyermek megtalálásáért.

A portugál rendőrök ugyanakkor továbbra is úgy vélik, hogy a szülőknek is közük lehet a kislány eltűnéséhez.

A hatóságok a szülők után hivatalosan is gyanúsítottá minősítették a McCann-házaspár barátait, akikkel együtt vacsoráztak Madeleine május 3-ai eltűnése idején.