eur:
392.14
usd:
366.61
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Madeleine-ügy: kétbalkezességről suttognak a portugál rendőrök is

Fontos bizonyítékok veszhettek kárba Madeleine McCann ügyében, ugyanis a nyomozók a négyéves brit kislány ágyában talált nyomok többségét nem küldték el laboratóriumi vizsgálatra.

A portugál rendőrök egyedül az ágyban talált hajmintákat küldték el részletes vizsgálatra, de a többi lehetséges bizonyíték, köztük akár a négyéves gyermek elrablójának ujjlenyomatai, DNS-e és ruhadarabjai felett is átsiklottak.

A portugál bűnügyi labor munkatársa egy lapnak elmondta, hogy hasznos lehetett volna a májusban eltűnt Madeleine McCann utáni nyomozás szempontjából, ha a kislány ágyneműjét, a lepedőt, a párnát és az ágymatracot is megvizsgálhatták volna.

"Fontos nyomokat találhattunk volna ezeken a tárgyakon" - tette hozzá a név nélkül nyilatkozó rendőrségi munkatárs.

A rendőrök korábban azt állították, hogy azért veszhettek kárba értékes bizonyítékok, mert a szoba, ahonnan a gyermek eltűnt, nem volt megfelelően biztosítva.

Madeleine McCann szülei és brit szakértők többször is kritizálták a portugál hatóságokat, hogy nem tettek meg mindent a gyermek megtalálásáért.

A portugál rendőrök ugyanakkor továbbra is úgy vélik, hogy a szülőknek is közük lehet a kislány eltűnéséhez.

A hatóságok a szülők után hivatalosan is gyanúsítottá minősítették a McCann-házaspár barátait, akikkel együtt vacsoráztak Madeleine május 3-ai eltűnése idején.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×