eur:
387.93
usd:
359.92
bux:
69281.17
2024. május 10. péntek Ármin, Pálma

Molnár Gyula: a határon túli magyarok szavazati joga fontos vívmány

Ellentétben "néhány ellenzéki párttal", a szocialisták úgy gondolják, hogy szerzett jogot nem szabad elvenni, a határon túli magyarok szavazati joga fontos vívmány, azt meg kell tartani - nyilatkozta Molnár Gyula, az MSZP elnöke pénteken Kolozsváron az M1 aktuális csatornának.

Molnár Gyula és Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje az erdélyi városban közéleti fórumon vett részt.

A pártelnök arról beszélt, hogy a tartósan külföldön élő magyarok szavazását is könnyíteni kellene - hangzott el az M1 híradójában. Támogatják a határon túli magyarság autonómiatörekvéseit, legyen szó kulturális vagy területi autonómiáról - tették hozzá.

Molnár Gyula úgy fogalmazott: "az autonómia minden formájáról fogunk beszélni reményeim szerint".

Az M1 megkérdezte az MSZP elnökét arról is, hogy a párt egy pécsi tagja egy olyan képet tett közzé a közösségi médiában, amely főbe lőve ábrázolja Orbán Viktor miniszterelnököt. Molnár Gyula azt mondta: elhatárolódnak ettől, nem tartják helyesnek, de a felelőst azért, hogy ilyen lehet Magyarországon, azok között kell keresni, "akik ezt a hangulatot egyáltalán előállították".

Címlapról ajánljuk
Ausztria kiengedte a szellemet a palackból: küszöbön a 41 órás munkahét?

Ausztria kiengedte a szellemet a palackból: küszöbön a 41 órás munkahét?

Nagy port kavart a közelmúltban Ausztriában a gazdaság különböző területeiről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványa , hogy a munkaidő sokak által sürgetett csökkentése helyett inkább növeljék a heti munkaidőt, mégpedig 41 órára. A javaslatot közvetve felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.10. péntek, 18:00
Such György a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke
Erdély Csanád a magyar jégkorong-válogatott csapatkapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×