eur:
387.85
usd:
359.84
bux:
69059.75
2024. május 9. csütörtök Gergely
Nyitókép: Facebook/Cered község

Figyelmeztetés Nógrádban: vadkamera mutatja, itt vannak a medvék

Cered polgármestere arra inti a helyieket, hogy kellő odafigyeléssel és óvatossággal közlekedjenek a környékbeli erdőkben.

Újabb medvét fotózott le a vadkamera Nógrád vármegyében. Tajti László, Cered polgármestere közleményben tudatta a helyiekkel, hogy kellő odafigyeléssel és óvatossággal közlekedjenek a környékbeli erdőkben.

"A település határában (Körtvélyes-lapos) éjszaka egy vadkamera kifejlett nagy testű barnamedvét fotózott le. Kérem, hogy mindenki fokozott óvatossággal közlekedjen a környékbeli erdőkben. Bár a nyomok szerint Szlovákia felé indult el, bármikor itt is újra felbukkanhat" – osztotta meg a hírt a település közösségi oldalán a polgármester.

Az elmúlt időszakban Nógrád vármegyében több alkalommal jelentette a lakosság a medvék jelenlétét, de nemcsak itt, hanem a Bükk-hegység rengetegében is egyre gyakrabban jelen a nagyvadak.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság az elmúlt időszakban tapasztalt medveészlelésekre reagálva közölte, hogy gyakrabban észlelnek barnamedve előfordulására utaló nyomokat, valamint felvételek is napvilágot láttak a Magyarországon barangoló állatokról.

Címlapról ajánljuk
Kész az új program, a merkeli örökséget hátrahagyva lépne kormányra a CDU

Kész az új program, a merkeli örökséget hátrahagyva lépne kormányra a CDU

A hatalom visszaszerzésére törekszik a német Kereszténydemokrata Unió (CDU). Németország legnagyobb konzervatív pártjának kongresszusa elfogadta az új programot: a hetvenoldalas dokumentum a korábbi, immár tizenhat éves programot váltja fel, amely felett eljárt az idő. A párt felett azonban aligha, a 2021-es választási kudarc után mára ismét Németország legerősebb pártjává vált.

Hszi Csin-ping: sok sikert kívánok Magyarország soros EU-elnökségéhez

A Budai Vár Oroszlános udvarában ünnepélyes katonai ceremónia keretében Sulyok Tamás köztársasági elnök fogadta Hszi Csin-ping kínai államfőt. Az eseményen jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök is. A Sulyok Tamás államfővel folytatott beszélgetésen a magyar köztársasági elnök elfogadta Peking meghívását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×