eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
mens  watch, Mens Accessories, beautiful stylish watches

Időtlen elegancia: tökéletes útmutató a férfi karórák kiválasztásához (x)

A klasszikus karórák most már biztos, hogy soha nem fognak kimenni a divatból. A digitális órák világában ez teljes mértékben megerősítésre lelt. A férfi karóra pedig egyértelműen a férfiak olyan ékszerévé vált, amely kiválasztását nem érdemes elkapkodni. Különféle típusú és értékű karórák vannak a kínálatban. Hogyan válasszunk tehát megfelelőt?

Milyen alkalomra keresünk férfi karórát?

A férfi órák széles választéka többféle kategóriát rejt. A hétköznapi órák mellett sporthoz és elegáns alkalmakhoz való modelleket is találunk. A típusok könnyedén megkülönböztethetők. A hétköznapi darabok általában fém-, bőr- vagy szilikonszíjasak, és közel sincs rajtuk annyiféle csiszolás vagy aranyozás, mint egy elegáns órán. Utóbbiak általában magas fénnyel csiszoltak és rendkívül finom, minőségi anyagokból állnak. Például az Armani vagy a Diesel márkától is találunk igazán különleges alkalmi órákat. Ezeket olyan eseményekre érdemes viselni, ahol tudjuk, hogy nem fog megsérülni a karóra. A hétköznapibb alkalmakra inkább bőrszíjas modelleket válasszunk, hiszen az kevésbé karcolódik. Ha pedig inkább sportosabbat keresünk, akkor a kifejezetten modern külsővel rendelkező szilikonszíjas karórák közül érdemes választani.

A karórákkal jól ki tudjuk egészíteni a ruhánkat

A férfi karórákat általában a megfelelő ruházathoz tudjuk igazán jól viselni. A karóra ugyanis remekül ki tudja egészíteni a ruhánkat. Például egy szolidabb zakóhoz, inghez és nadrághoz nyugodtan választhatunk egy különlegesebb órát, például olyat, aminek a számlapja vagy a szíja szokatlan kialakítású. Sok karórakedvelő gyakran használja azt a megoldást, hogy az átlagosnak mondható üzleties megjelenéséhez egy kifejezetten különleges, ám színében passzoló karórát választ. Például a kék öltönyhöz kékes vagy ezüstös karórát. Ez is jó megoldás arra, hogy kiemeljük az öltözékünket. Ugyanakkor egy feltűnőbb szetthez viselhetünk visszafogottabb darabot is, vagy épp ellenkezőleg: lehet az óra is feltűnőbb.

A karóránkat kombinálhatjuk a cipőnkhöz is

A karóra remek kiegészítője annak, hogy megfelelően kombináljuk a cipőnkhöz, vagyis például egy karakteresebb karórához választhatunk nyugodtan színében passzoló feltűnő cipőt. Persze, ebben az esetben főleg a félelegáns megjelenéskor érdemes ezt a megoldást választani. Ilyenkor ugyanis nyugodtan viselhetünk a formális színektől eltérő színű lábbelit. Például a hétköznapokra egy bordó derbyt, amihez bordós árnyalatú karórát választunk. Az ehhez hasonló különlegesebb lábbeliket pedig megtaláljuk a https://www.ecipo.hu/ccc linkre kattintva.

Univerzális darabot keresünk, vagy minden alkalomhoz más típust?

Azt is érdemes eldöntenünk, hogy egyetlen univerzális modellt keresünk, vagy egyébként is szeretjük gyűjteni és alkalom szerint váltogatni a karóránkat. Előbbi esetben egy diszkrétebb, minőségi modell lehet a megoldás, ami fém- vagy bőrszíjjal rendelkezik, és jól viselhető a hétköznapokon, de akár elegánsabb alkalmakon is. Az ilyen órák például rendelkezhetnek finom aranyozott óratesttel, amíg a szíj minőségi bőrből készül. Ha viszont kifejezetten elegáns órát keresünk, ugyanakkor hétköznapra is külön szokásunk viselni a karra valókat, akkor nyugodtan nézhetünk specializáltabb modelleket is.

(x)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×