eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Close up of female hands using modern smartphone at home at night
Nyitókép: dragana991/Getty Images

Újabb, nagyon becsapós trükkel támadnak az SMS-csalók

Ismét gyanús SMS-ekkel bombázzák a magyarokat egy csomagküldő szolgálat nevében.

A hazai mobiltelefonszámról érkező SMS a „Here's your verification code” üzenetet tartalmazza, valamint egy hatjegyű kódot. Mindebben az a megtévesztő, hogy az üzenet egy olyan számról érkezik, ahonnan valós megrendelések esetében is értesíthetik az interneten vásárlókat, de olyanok is megkaphatják, akik semmilyen vásárlással kapcsolatot folyamatot nem kezdeményeztek.

A divany.hu cikke alapján a gyanús üzenet – melyről képernyőmentést is mellékeltek – egy olyan számról érkezik, amelyről korábban egy dpd-futár értesítette a csomagot váró ügyfeleit. De ugyanerről a számról érkezhetett már bárkinek valós eBay vagy Amazon azonosító üzenet is – jegyzik meg.

A szóban forgó üzenet érdekessége, hogy az nem derül ki, hogy miféle azonosítót takar az SMS-ben küldött hat számjegyű kód, így az sem, hogy mi lehet az üzenetküldő célja. Meglehet, hogy az adathalászok legfrissebb trükkje, így aki hasonló SMS-t kap, semmiképp ne kattintson az esetlegesen abban szereplő linkre, és főleg ne adja meg személyes- vagy bankkártyaadatait.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, nemrégiben a Magyar Posta és az MVM nevében is próbálkoztak adathalászok, illetve csalók.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:11
×
×
×
×