eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A forgalom elől lezárt fővárosi Bem rakpart a Batthyány térnél 2018. június 10-én. Az útlezárásra a Red Bull Air Race műrepülő világbajnoki sorozat június végén megrendezésre kerülő futama miatt került sor. A háttérben az Országház épülete.
Nyitókép: MTI / Balogh Zoltán

Térképen a pápalátogatás miatt elrendelt tiltások és forgalomváltozások

Számos forgalmirend-változás lép életbe a fővárosban Ferenc pápa április 28–30. közötti látogatása alkalmával – hívja fel a figyelmet a Budapesti Rendőr-főkapitányság, kérve a járművezetőket, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek. 

Budapest számos pontján tilos lesz, illetve valahol már hétfő 0 órától tilos megállni, például az V. kerületben az Alkotmány utca mindkét oldalán a Bajcsy-Zsilinszky úttól a Honvéd utcáig, valamint a Szent István tér mindkét oldalán a Bajcsy-Zsilinszky úttól a Hercegprímás utcáig.

Korlátozásokra és teljes lezárásokra a hét további napján egyre több kerületben – így már az I., V., VI., VII., VIII., IX., XI., XII., XIV., XIX., XX., kerületben – is számítani kell. Nem árt azzal is tisztában lenni, a tiltások néhány órától több napig is tarthatnak, van amelyik egészen május 10-ig. Erről bővebben a police.hu oldalon lehet tájékozódni.

Azon gépjárművek tulajdonosai, akik az érintett terület megállni tilos jelzéssel ellátott útszakaszán parkoltak, és gépjárművüket elszállították, a 06-80-180-780-as zöldszámon érdeklődhetnek arról, hogy járművüket hová szállította el az illetékes hatóság, valamint a további teendőikről. A telefonszám 2023. április 30-án 24 óráig üzemel.

A megjelenítéshez nyissa meg a térképet teljes kijelzős módban, mozgassa és zoomolja a kívánt részlethez, majd kattintson a színessel jelzett útszakaszra, illetve területre. Az érintett szakaszra vonatkozó korlátozás időtartamát és a további információkat a jelmagyarázatban találja.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×