eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Megváltozott forgalmi rend a Szilágyi Erzsébet fasoron 2015. október 19-én, miután megkezdődött a munka a felújítás alatt álló Széll Kálmán tér jelzőlámpás csomópontjának középső részén. A Szilágyi Erzsébet fasor-Krisztina körút útvonalon a nagy csomópontban csak kétszer egy sávon haladhat a közúti forgalom, és ideiglenesen nem lehet a Szilágyi Erzsébet fasor felől a Margit körút, illetve a Dékán utca felé balra kanyarodni.
Nyitókép: MTI Fotó: Marjai János

Polgármesterek reménye: már jövőre megvalósulhat a Budakeszi út felújítása

Rossz állapotban van, de már jövőre megújulhat a Budakeszi út, amelyet nemcsak a fővárosiak, hanem az agglomerációban élők is gyakran használnak. Az érintett kerületek vezetői és Budakeszi polgármestere is azt reméli, hogy a kormány ezt a beruházást nem fogja leállítani.

Reggelente a városközpont felé, délután pedig a fővárosból kifelé tartók kénytelenek hosszú dugóban araszolni a Budakeszi úton. A fontos útszakasz felújításának tervezése már elkezdődött.

"A cél az, hogy minél többen hagyják az autójukat kint, és ha lehet akkor közösségi közlekedéssel, busszal jöjjenek" – mondta az InfoRádióban Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere. Szerinte Budakeszin akkor teszik le a P+R parkolóban a gépkocsit és szállnak át a buszra, ha az a buszsávon tud végigsuhanni. Megjegyezte: ez hosszú távon azoknak is jó, akik az autóba maradnak, mert csökken a dugó. A legjobb pedig azoknak, akiket a busz a Széll Kálmán téren a metró kapujában tesz le.

A legfontosabb, hogy az út alatt húzódó elöregedett víznyomócső cseréje is része legyen a beruházásnak, és ne kelljen évekkel később ismét feltúrni a környéket.

Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere szerint a Budakeszi út "nagyon rossz állapotban van", és hozzá kapcsolódóan a Nagykovácsi út is. "Nemcsak a Budapest Közút toldozgatja-foldozgatja ezt, hanem tavaly már olyan állapotok voltak, hogy a II. kerületi saját forrásból szállt be egy útszakasz rendbehozatalába" – mondta a polgármester, hozzátéve, hogy bízik abban, hogy a felújítás már jövőre megvalósulhat.

Őrsi Gergely azt mondta, azon dolgoznak, hogy az ehhez kapcsolódó szakasz is – például a Szilágyi Erzsébet fasor Budagyöngye és a János Kórház között – szintén közlekedésre alkalmas állapotba kerüljön. Ez a beruházás már idén megvalósulhat.

A Budapest Közút folyamatosan igyekszik a kátyúkat és a kisebb-nagyobb úthibákat kijavítani, de a megoldást a teljes felújítás jelenti.

A beruházás Budakeszit is érinti. Győri Ottilia, a település polgármestere elmondta, a tervezési folyamatnak egy olyan alsó átkötő út is a része, amivel Budakeszi belső közlekedését is javítani tudják. A Domb utcát összekötik a Budaörsi úttal, a Budaörsi utat pedig a Pátyi úttal, így a közlekedők egy részének nem kell kimennie Budakeszi főutcájára, hanem már az alsó szakaszon keresztül is haladhatnak.

Az InfoRádió a beruházásért felelős Építési és Közlekedési Minisztériumtól érdeklődött, hogy lesz-e pénz a fejlesztésre. Cikkünket frissítjük, amint a tárca válaszol.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak  - Versenyfutás az idővel

Hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak - Versenyfutás az idővel

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×