eur:
393.1
usd:
367.21
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Facebook/Márki-Zay Péter

Több száz milliós amerikai kampánytámogatást kapott még júniusban is Márki-Zay Péter

A korábbi ellenzéki miniszterelnök-jelölt még nem számolt el a kampányköltéseivel.

Több száz millió forintos támogatás érkezett még júniusban is Amerikából a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak egy alapítványtól – árulta el a Magyar Hang podcastjában Márki-Zay Péter.

A beszélgetésben az ellenzék korábbi miniszterelnök-jelöltje azt mondta, emiatt nem tudta még nyilvánosságra hozni a teljes kampányelszámolást.

A Magyar Hang azt írja, a politikus műsorukban azt mondta, ő már kézhez kapta a teljes, 42 ezer sorból álló elszámolást, melyet „talán már egy héten belül” nyilvánosságra fognak hozni. Úgy számol, hogy a támogatásokból mintegy 100 millió forintnyi összeg fog megmaradni az MMM-nél, a kampány teljes, „sokmilliárdos” összegéből. A beszélgetés egy későbbi pontján azt is elárulta, hogy

400 millió forintnyi magyarországi mikroadományt kaptak, és ennél is több volt a külföldi támogatás.

A podcast felvétele után a Magyar Hang kérdéseket küldött az Action for Democracynek, amely válaszában – ellentétben a podcastban elhangzottakkal – azt állította, hogy nem nyújtott senkinek sem kampánytámogatást. A szervezet leszögezte, hogy ők az MMM-et mint civil szervezetet támogatták. A podcastban elhangzottakkal egybecsengően azt írta a lapnak az amerikai NGO, hogy több részletben küldtek donációt az MMM-nek és azt az MMM magyarországi bankszámlájára utalták.

A Mandiner arra hívja fel a figyelmet a podcast kapcsán, hogy Márki-Zay Péter elmondja a beszélgetésben, hogy a Jobbik és annak akkori elnöke, Jakab Péter nem segítették őt a kampányban.

Ezután Márki-Zay Péter arról beszélt, hogyan próbált Jakab Péterrel együtt szerepelni kampányeseményeken: „Nagyon szerettük volna – és az amerikai kutatóknak is ez volt a tanácsa –, hogy minél többször, különösen vidéken álljunk ki egy színpadra, nem volt hajlandó rá, nem is válaszolt. Én azt is mondtam a saját csapatomnak, hogy nézzék meg, hova megy Jakab Péter, és menjünk oda mi. És tessék elképzelni, bárki megnézheti, Jakab Péter nem is tette ki, nem voltak eleve meghirdetett kampányrendezvényei.”

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×