eur:
389.59
usd:
361.77
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Pexels.com

Az ukrajnai háború miatt is égnek a lelkisegély-szolgálatok vonalai

A Magyar Lelkisegély Telefonszolgálatok Szövetsége már nemcsak a magyar lakosságnak, hanem az ukrán menekültének is segítséget kínál. 

Február végétől, március elejétől kezdve folyamatosak a hívástartalmakban a háború okozta feszültségek, szorongások és aggodalmak. Emellett nagy számban megjelentek a segítő szándékú hívások is – mondta Dudás Erika, a Magyar Lelkisegély Telefonszolgálatok Szövetségének elnöke.

A szorongást sokszor a háború átterjedésének lehetősége táplálja, a telefonálók azonban főként az ismerőseiket és hozzátartozóikat féltik, de ismeretlenül is aggódnak azokért, akik a háború sújtotta területeken élnek, vagy onnan menekülnek.

A szervezet magyar nyelvű segélyhívói a 116-123, illetve a 06 80 810-600 telefonszámon érhetők el, természetesen a menekültek számára is. Előbbi jelenlegi is non-stop, térítésmentesen hívható, míg utóbbi majd áprilistól lesz elérhető a nap 24 órájában. A Magyar Lelkisegély Telefonszolgálatok Szövetsége ezen túlmenően létrehozott egy olyan e-mail címet is, ahol ukrán nyelven tudnak segíteni. A tavalyi év óta pedig angol nyelven is van lehetőség a levelezésre.

A fentiekről bővebb információ a sos116-123.hu oldalon érhető le.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×