INFORÁDIÓ
2023. február 7. kedd
Rómeó, Tódor

eger

mirkóczki ádám

közgyűlés

feloszlatás

Mirkóczki Ádám polgármester beszédet mond az egri Tetemvár városrészen eltemetett magyarok és törökök emlékhelyének avatásán 2019. december 11-én. Az egri várat 1552. szeptember 9-én vette ostrom alá a török sereg, melyet a Dobó István vezette védősereg sikeresen megvédett az oszmánoktól.

Feloszlatná a "szörnykoalíciót" Eger ellenzéki polgármestere

Infostart

Mirkóczki Ádám szerint tizenegy kormánypárti és ellenzéki képviselő ellehetetleníti a város működését, ezért rendkívüli közgyűlést hívott össze, és kezdeményezi a feloszlatást.

"Most mindenki ízelítőt kapott a politikai gátlástalanság magasiskolájáról, amelyről az egri közgyűlés szörnykoalíciója most iskolapéldát mutatott Önök ellen" – írta Facebook-bejegyzésében Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere. Az ellenzéki városvezető, aki jó ideje feszült viszonyban van a helyi politikusokkal, most a városi közgyűlés feloszlatását is kezdeményezte.

A Telexnek úgy nyilatkozott, hogy szerinte a jövő hétre összehívott rendkívüli közgyűlésen nem fogják megszavazni a közgyűlés feloszlatását, igaz, ténylegesen feloszlatni úgysem lehetne, csak a rendkívüli jogrend lejárta után.

A polgármester 11 képviselőt sorol a "szörnykoalícióba", amelyben szerinte vannak kormánypárti és ellenzéki politikusok is. A döntéséhez a posztja szerint az vezetett, hogy a városi cégek vezetőit egy általa nem ismert alku alapján menesztették. Szerinte olyan indítványokat is megszavaztak, amelyek „tarthatatlanná teszik” az egri költségvetést.

"Ők 11-en Eger ellenségei! A közgyűlés minden szavazási eredménye erre bizonyíték! Gyalázat minden, amit tettek. Látva a helyzetet, kezdeményezem a közgyűlés feloszlatását, hogy az egriek önthessenek tiszta vizet a pohárba! Az én lelkiismeretem tiszta és örömmel számolok be az eddigi munkámról, eredményeimről, sőt kudarcaimról is és vállalom az újabb megmérettetést. Ők viszont sunyi, destruktív módon a gyávaságuk mögé bújva már most jelezték, nem merik feloszlatni a közgyűlést" – írta Mirkóczki Ádám.

Nyitókép: MTI/Komka Péter
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018