eur:
393.81
usd:
365.07
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Mirkóczki Ádám polgármester beszédet mond az egri Tetemvár városrészen eltemetett magyarok és törökök emlékhelyének avatásán 2019. december 11-én. Az egri várat 1552. szeptember 9-én vette ostrom alá a török sereg, melyet a Dobó István vezette védősereg sikeresen megvédett az oszmánoktól.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Feloszlatná a "szörnykoalíciót" Eger ellenzéki polgármestere

Mirkóczki Ádám szerint tizenegy kormánypárti és ellenzéki képviselő ellehetetleníti a város működését, ezért rendkívüli közgyűlést hívott össze, és kezdeményezi a feloszlatást.

"Most mindenki ízelítőt kapott a politikai gátlástalanság magasiskolájáról, amelyről az egri közgyűlés szörnykoalíciója most iskolapéldát mutatott Önök ellen" – írta Facebook-bejegyzésében Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere. Az ellenzéki városvezető, aki jó ideje feszült viszonyban van a helyi politikusokkal, most a városi közgyűlés feloszlatását is kezdeményezte.

A Telexnek úgy nyilatkozott, hogy szerinte a jövő hétre összehívott rendkívüli közgyűlésen nem fogják megszavazni a közgyűlés feloszlatását, igaz, ténylegesen feloszlatni úgysem lehetne, csak a rendkívüli jogrend lejárta után.

A polgármester 11 képviselőt sorol a "szörnykoalícióba", amelyben szerinte vannak kormánypárti és ellenzéki politikusok is. A döntéséhez a posztja szerint az vezetett, hogy a városi cégek vezetőit egy általa nem ismert alku alapján menesztették. Szerinte olyan indítványokat is megszavaztak, amelyek „tarthatatlanná teszik” az egri költségvetést.

"Ők 11-en Eger ellenségei! A közgyűlés minden szavazási eredménye erre bizonyíték! Gyalázat minden, amit tettek. Látva a helyzetet, kezdeményezem a közgyűlés feloszlatását, hogy az egriek önthessenek tiszta vizet a pohárba! Az én lelkiismeretem tiszta és örömmel számolok be az eddigi munkámról, eredményeimről, sőt kudarcaimról is és vállalom az újabb megmérettetést. Ők viszont sunyi, destruktív módon a gyávaságuk mögé bújva már most jelezték, nem merik feloszlatni a közgyűlést" – írta Mirkóczki Ádám.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×