eur:
389.3
usd:
362.6
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára és Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa (b-j) a minisztérium vadhúsadományának átadásán a Szent László Kórház főbejárata előtt 2020. május 14-én. Kétezer adag vadhúst, hűtött konyhakész szarvas- és őzkészítményeket adományoztak a koronavírusos betegeket ellátó Dél-pesti Centrumkórház dolgozóinak.
Nyitókép: MTI Fotószerkesztőség/Szigetváry Zsolt

Szlávik János: El kellene már engedni ezeket a járványintézkedéseket

Nem biztos, hogy úgy tér vissza ősszel a koronavírus-járvány, mint eddig, mondta, hozzátéve, hogy hamarosan Magyarországon is enyhíthetnek a járványügyi szabályokon.

A kórházban ápoltak száma lassan csökken, de más szakemberekkel együtt Szlávik János is úgy látja, hogy túl vagyunk az ötödik hullám csúcsán. A poszt-covid tünetekről azt mondta, ugyan volt példa két évig tartó tünetekre, de a betegek többsége meggyógyul fél éven belül. Az oltások pedig csökkentik a poszt-covid tünetek valószínűségét, ez még egy év a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa szerint a vakcinák beadatása mellett.

Mint a TV2 reggeli adásában elmondta, az oltást nem lehet későn beadni, nincsenek felesleges oltások –aki most úgy dönt, hogy beoltatja magát, az is jól dönt. Nyilvánvalóan a három oltás a jó az omikron ellen, de egy oltás is véd – mondta Szlávik János.

Az se biztos, hogy úgy fog visszatérni a koronavírus-járvány, mint ahogy az eddigi hullámok kezdődtek, ugyanis már olyan sok ember találkozott valamiféleképpen a koronavírussal - oltás vagy fertőzés formában; a nyájimmunitás sokat számít majd.

"Egy időre vége lesz a koronavírus-járványoknak; az átoltottság elegendő lesz ahhoz, hogy egy kis nyugalmas időszak jöjjön"

- jelentette ki. Megjegyezte: az időjárástól nem teljes mértékben függ a koronavírus fertőzőképessége, meleg időjárású országokban, például Délkelet-Ázsiában, Dél-Amerikában is terjedt a járvány.

El kellene engedni ezeket az intézkedéseket, mondta Szlávik János azzal kapcsolatban, hogy több ország teljesen eltörli őket. Ha nagyon magas az átoltottság és okan át is estek a betegségen, akkor ez indokolt lehet.

Elképzelhető, hogy hamarosan nálunk is eljön az a pillanat, hogy itthon is eltörlik a járványintézkedéseket, akár a közlekedésben a kötelező maszkhasználatot is - mondta Szlávik János.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×