eur:
393.01
usd:
366.59
bux:
66791.92
2024. április 26. péntek Ervin
A Magyar Posta Zrt. fóti logisztikai depójában telepített automata csomagszortírozó-rendszer 2021. november 11-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Fontos dátumot közölt a posta a karácsonyi csomagokkal kapcsolatban

Átadták a fóti logisztikai központban az új szállítógépeket – számolt be a hírről az InfoRádiónak a Magyar Posta Zrt. szóvivője. Panulin Ildikó hozzátette, az év csúcsszezonjára kölcsönzött munkaerővel készülnek, több futárnál pedig fizetésre való POS-terminál is lesz.

Átadták a Magyar Posta Zrt. fóti logisztikai központban a két új szállítógépet, amik automatizálják a csomagok feldolgozását. Panulin Ildikó az InfoRádiónak kiemelte, az észak-pesti régiót és az észak-pesti agglomerációt kiszolgáló, Budapest határában található létesítmény ma Magyarország legnagyobb logisztikai központja.

A Magyar Posta szóvivője az év végi szezont illetően elmondta, a nagyobb webshopok általában már november második felétől megkezdik az akcióikat, amiben decemberig nincs megállás, tehát egyértelműen ez az időszak a legsűrűbb az egész évet tekintve. A posta napi szinten a legtöbb csomagra december közepén számít, azzal kalkulálva, hogy az idei évben is rekordot fognak dönteni. Panulin Ildikó hozzátette, ebben az időszakban megemelik a létszámot, illetve kölcsönzött munkaerőt is alkalmaznak a logisztika területén. Több futárnál lesz bankkártyás fizetésre alkalmas POS-terminál, illetve a kézbesítést segítő DPA-k modernizálása is folyamatban van.

A Magyar Posta számára fontos, hogy az összes webáruházi partnerükkel, legyen az kicsi vagy nagy, egyeztessék a kapacitásokat, hogy körülbelül menyi csomagot fognak beszállítani, hiszen nekik mind munkaerőben, mind eszközben, járműszámban le kell követniük, rugalmassá téve a rendszer - hangsúlyozta a szóvivő.

Fót, 2021. november 11.
A Magyar Posta Zrt. fóti logisztikai depójában telepített automata csomagszortírozó-rendszer 2021. november 11-én.
MTI/Illyés Tibor
Fót, 2021. november 11. A Magyar Posta Zrt. fóti logisztikai depójában telepített automata csomagszortírozó-rendszer 2021. november 11-én. MTI/Illyés Tibor

A Magyar Posta ezzel kapcsolatban arra kéri az ügyfeleit, hogy

a karácsonyra szánt küldeményeket legkésőbb december 20-ig adják föl a postákon,

mert csak így tudják biztonsággal garantálni, hogy az megérkezik a címzetthez. Mint ismert, idén december 24-e péntekre esik, de az már nem munkanap, vagyis a futárok december 23-a estig dolgoznak és viszik házhoz a csomagokat. Akit viszont nem találnak otthon, az december 24-én még a nyitva tartó postákon át tudja venni a csomagot, ha értesítés érkezett róla. „De a csomagfeladást, azt javasoljuk, december 20-áig tegye meg mindenki” – ismételte meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×