eur:
395.02
usd:
370.98
bux:
65376.72
2024. április 19. péntek Emma
Tank caps for AdBlue and diesel on a Skoda Kodiak pictured in Goettingen, Germany, 31 July 2017. Photo: Swen PfĂśrtner/dpa (Photo by Swen PfĂśrtner/picture alliance via Getty Images)
Nyitókép: picture alliance/Getty Images

Ismét megszólalt a Mol az AdBlue-hiány ügyében

Az csak egy dolog az olajcég szerint, hogy hamisítják is az adalékanyagot.

Mint arról az Infostart is beszámolt, hiánycikké vált a dízel üzemanyagokhoz szükséges AdBlue adalék. A Mol ezután közleményt adott ki: korlátozták az AdBlue eladását, de kiemelték, hogy a közfeladatot ellátó szervezeteknek továbbra is biztosítják a dízel korlátlan vásárlását. Azt is írták, hogy a készlethiányt a sajtóhírek nyomán kialakult pánikfelvásárlás, és a 10-20-szorosára nőtt lakossági kereslet okozta, valamint hogy a részben nyerészkedési célú felvásárlás felborította a magyar piacot.

Bakos Piroska, a MOL belföldi kommunikációs vezetője ennek kapcsán az ATV Startban elmondta, hogy felesleges készleteket felhalmozni, hiszen az AdBlue-t gyártó gyárak működnek, nincsen termeléskiesés. Ha mindenki csak a szokásos mennyiségű adalékanyagot vásárolja, akkor hamar helyreáll a helyzet.

Azt is elmondta, hogy egy kannányi AdBlue-val nagyjából 8-10 ezer kilométert lehet autózni. Szót ejtett még arról, hogy az adalékanyagot hamisítják is, ezért vásárláskor körültekintőnek kell lenni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Összeállt, hogy kik fogják kimondani a történelmi ítéletet Donald Trumpról

Összeállt, hogy kik fogják kimondani a történelmi ítéletet Donald Trumpról

Csütörtökön összeállították a 12 főből álló esküdtszéket Donald Trump volt amerikai elnök New York-i büntetőperében, amely az első büntetőtárgyalás az ellene folyamatban lévő összesen négy közül. Két korábban kiválasztott esküdtet azonban haza kellett küldenie a bíróságnak, miután mégsem feleltek meg a kritériumoknak. Bár ma még további póttagokat fognak választani, hétfőn előreláthatólag elkezdődhet a per a nyitóbeszédekkel - írja a CNN.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×