eur:
394.25
usd:
368.91
bux:
66396.61
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay.com

A védőnőket is "beszippanthatja" a harmadik hullám

Május elsejéig várják a jelöléseket és szavazatokat az Év Védőnője-díjra. Az InfoRádió a védőnők járványhelyzetben vállalt plusz feladatairól is kérdezte Csordás Ágnes Katalint, a Magyar Védőnők Egyesületének elnökét.

A Magyar Védőnők Egyesülete 2011 óta hirdeti meg az az Év Védőnője-jelölés lehetőségét, hogy megismerhető legyen a családok véleménye, tapasztalata a védőnői tevékenységről. Összesen hat kategóriában – nagyváros, kisváros, kistelepülés, iskolavédőnő, családvédelmi szolgálat és szakmai vezető – van lehetősége jelölteket állítani, megosztva a saját tapasztalatokat, bemutatva a védőnők mindennapi tevékenységét, közölte az InfoRádióban Csordás Ágnes Katalin. Hozzátette, az Év Védőnője-díjra, valamint a párhuzamosan elindított közönségszavazásra május 1-ig várják a jelöléseket elektronikus formában, illetve hagyományos postai úton is.

A Magyar Védőnők Egyesületének elnöke az InfoRádió érdeklődésére azt is közölte, hogy a védőnői ellátás a pandémia harmadik hullámában is folyamatosan rendelkezésére áll a családok számára. Mint mondta, a kollégák továbbra is egyeztetett időpontban várják az érintetteket az egészségállapot felmérésére és a szűrésekre, miközben a kapcsolattartás is folyamatos elektronikus úton a szülőkkel, várandósokkal, valamint a diákokkal is a iskolavédőnők részéről. Amennyiben pedig szükséges, a családlátogatás is megoldott a szükséges védőintézkedések mellett.

Csordás Ágnes Katalint arra is kitért, hogy a koronavírus elleni védekezésbe szükség esetén természetesen a védőnők is besegítenek, így a védőoltások szervezésében, az oltópontokon, esetleg más területeken, támogatandó az ellátórendszert, hogy minél hamarabb „túléljük a mostani járványidőszakot”.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 15:01
×
×
×
×