eur:
392.8
usd:
367.91
bux:
0
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár a Nyugati pályaudvaron tartott sajtótájékoztatón 2020. május 5-én. Május 8-án megkezdődik a pályaudvar felújítása, a hét hónapig tartó munkálatok alatt az utascsarnok zárva tart. A fejlesztés részeként több mint 8200 négyzetméteren rekonstruálják a tetőszerkezetet, megújul a vágánycsarnokban található felsővezeték-hálózat és az utastájékoztatási rendszert is modernizálják.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Fürjes Balázs üdvözli, hogy "Karácsony Gergely megváltoztatta álláspontját"

Karácsony Gergely előzőleg bemutatta a hét évet felölelő Otthon Budapesten programot.

Budapest mindig akkor fejlődik, ha a nemzeti kormány és a városvezetés megtalálja az együttműködés útját - jelentette ki a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára szombaton Karácsony Gergely főpolgármester városfejlesztési terveire reagálva.

Fürjes Balázs az MTI-hez eljuttatott közleményében jó hírnek nevezte a budapestiek számára, hogy Karácsony Gergely, megváltoztatva korábbi álláspontját, most több kérdésben is egyetért a kormánnyal

"és a háborúskodás helyett az együttműködést választja".

Hangsúlyozta: a kormány nyitott a párbeszédre. Örömét fejezte ki amiatt is, hogy a főpolgármester elfogadta a kormány javaslatát és március 18-án megtartják a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa következő ülését, ahol egyeztetni szeretnének az uniós források budapesti felhasználásáról is.

Fürjes Balázs szerint Karácsony Gergely azzal, hogy fejlesztésekről, fejlesztési tervekről beszél, elismerte, hogy Budapest költségvetése nincs bajban, a főváros biztos anyagi lábakon áll. Az, hogy a főpolgármester budapesti fejlesztéseket jelentett be, világos bizonyítéka annak, hogy a főváros gazdasági helyzete kiegyensúlyozott - vélekedett. Reményeit fejezte ki, hogy mostantól mindenki abbahagyja "a csőddel és kivéreztetéssel való riogatást".

Az államtitkár szerint jó hír az is, hogy a főpolgármester feladta korábbi álláspontját, és már nem akar adóemelést, megszorításokat, eladósodást Budapesten. Emlékeztetett: októberben még azt kérte a kormánytól a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsában, hogy értsenek egyet a budapesti vállalkozások extra megsarcolásában, a megszorító intézkedésekben és a város eladósításában.

Fürjes Balázs hangsúlyozta: a kormány ezt megakadályozta, ezzel megvédte a budapesti munkavállalókat és vállalkozásokat "a városháza rossz gazdasági intézkedéseitől". Jónak nevezte, hogy most már Karácsony Gergely is egyetért azzal, hogy a munkahelyek, a vállalkozások, a családok védelmében Budapesten is beruházásokra, fejlesztésekre van szükség.

Hozzátette: jó a budapestieknek, hogy a főpolgármester abban is támogatja a kormányt, hogy a fővárosban a három fejlesztési kulcsterület az otthonteremtés, a közlekedés és a zöldítés. Ezen az alapon tudunk együtt dolgozni a budapestiekért - jelentette ki.

Fürjes Balázs tájékoztatása szerint a kormány folyamatosan fejleszti Budapestet. A következő hét évben 3000 milliárd forint európai uniós fejlesztési támogatást szeretnének Budapest fejlesztésére fordítani a várossal közösen, döntően közlekedési fejlesztésekre, a járműpark megújítására és a minőségi zöldterületek gyarapítására - ismertette.

Legyen kevesebb a dugó, könnyebb a közlekedés, tisztább a levegő és több a zöld!

- fogalmazott, hozzátéve, hogy szívesen dolgoznak együtt a városvezetéssel e célok megvalósításán.

Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×