INFORÁDIÓ
2021. április 17. szombat
Rudolf

turizmus

foglalás

szállás

koronavírus

Fürdőzők a Balatonban Balatonfürednél a meteorológia nyár első napján, 2018. június 1-jén.

Beindulni látszik egy erőteljes tervezési-foglalási kedv

Infostart / InfoRádió - Virányi Zsolt

Napról napra nő a foglalások száma a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai alapján. A legnépszerűbb időszak a közelgő húsvéti szünet, de az elmúlt hetekben elkezdődött a májusi és a nyári előfoglalási hullám is – erősítette meg az InfoRádiónak a Szállás.hu vezérigazgatója.

Az elmúlt időszakban, kiváltképp február utolsó két hetében dinamikusan kezdtek nőni a belföldi foglalások. Ezeknek körülbelül 40 százaléka a tavaszi, illetve a nyári szünetet megelező időszakhoz, tehát április–május–juniushoz köthető, nagyobb részük pedig már a július–augusztus hónapokhoz kötődik – ismertette az InfoRádiónak a Szállás.hu vezérigazgatója. Bár a most beérkező foglalások száma nagyságrendileg 45 százalékékkal marad el a tavalyihoz képest, hiszen egy évvel ezelőtt ilyenkor még szó nem volt Covid-korlátozásokról, az látszik, hogy hétről hétre erősödik 2-3 százalékkal.

A jelek szerinte tehát beindult egy erőteljes tervezési és foglalási kedv,

tette hozzá Szigetvári József.

A nyári foglalások jellegében nincs kirívó eltérés a korábbi évekhez képest, csak kis mértékben nagyobb az aránya a kisebb házak, apartmanok és vendégházak foglalásainak a hotelekbe, wellness-szállodákba érkezőkkel szemben. A tavaszi időszakra azonban már hangsúlyosabb az eltolódás, tehát a jelek szerint a biztonság és az elkülönülés erősen beépül még az emberek keresési szokásai közé. Eközben a külföldi desztinációk tekintetében relatíve kevés még a foglalás, annak ellenére, hogy a Szállás.hu felmérése azt mutatja, az igény megvan, de

egyelőre inkább kivárnak az utazni vágyók.

Megfigyelhető az is – folytatta Szigetvári József – hogy az emberek olyan jellegű szállásokat, foglalási lehetőségeket keresnek, amelyek alapvetően könnyen módosíthatóak és lemondhatóak, illetve előleg nélküliek, hogy amennyiben mégis korlátozásokra kerül sor, gyorsan és egyszerűen szabadulni tudjanak tőlük.

A rugalmas feltételek a külföldi foglalások esetében is elvárásnak számítanak, de ezek körében már száz százalékos az egészségbiztosítás is. Tehát mindenki igyekszik pénzügyi és egészségügyi biztonságra törekedni, hogy amennyiben mégis előállna valami baj az út során, megfelelő segítséget kapjon. De ez a kínálati oldalon is megjelenik, mintegy alkalmazkodva a turisták igényeihez.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Kapcsolódó hang

Beindulni látszik egy erőteljes tervezési–foglalási kedv
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018