eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Érkező utasok a Liszt Ferenc-repülőtéren 2020. július 17-én. A reptéren a forgalom jelenleg a koronavírus-járvány előttinek csupán a töredéke, de hétről hétre több járat és utas fordul meg itt. Júliusra már csaknem tízezerre nőtt a napi utasszám, ami jelentős növekedés júniushoz képest, amikor a teljes havi forgalom 84,4 ezer utas volt, az egy évvel korábbi 1,5 millióval szemben.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Lezárják a ferihegyi repülőtér egyik felét

A Budapest Airport az alacsony utasforgalom miatt újra lezárja a terminálok egyes részeit.

Az év végi ünnepi időszak elmúltával nagyrészt visszaáll az őszi időszakban is jellemző, jelentősen megnyirbált útvonalhálózat Ferihegyen, csak 13 légitársaság kínál járatokat Budapestről 2021 januárjában alig több mint 20 útvonalon – írja az airportal.hu.

A fő európai átszállóközpontok közül megmarad a kapcsolat Frankfurttal és Amszterdammal, emellett fenntartja járatait Dubajba az Emirates, Dohába a Qatar Airways, Isztambulba a Turkish Airlines és Szöulba a LOT. Januárban is repül a Swiss zürichi, az Aeroflot moszkvai, a Finnair helsinki és a LOT varsói járata, ám utóbbi Wroclawba közlekedő járata már nem szerepel a menetrendben. Továbbra is el lehet jutni az Egyptair járataival Kairóba, és megmarad a heti egy hurghadai járat is a telelni vágyóknak.

Az alacsony utasforgalomra való tekintettel a Budapest Airport a 2A terminál indulási és érkezési csarnokát, valamint az 1-es utasmólót ideiglenesen ismét lezárja, az utasfelvétel, valamint a biztonsági ellenőrzés a 2B terminálon történik.

A schengeni övezetbe induló járatok a 2A terminálon és a B utasmólón található beszállítókapuktól, a schengeni övezeten kívüli országokba közlekedő járatok a 2B terminálon és a B utasmólón található beszállítókapuktól indulnak.

Az érkező járatok utasainak ellenőrzése a 2B terminálban és a B utasmólón zajlik, a feladott csomagokat a 2B poggyászkiadó területein lehet átvenni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×