eur:
392.27
usd:
366.8
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Zacher Gábor toxikológus (b) és Bódy Gergő, a Momentán Társulat tagja beszélget a budapesti Impró kulturális központban 2017. június 2-án. A társulat Zacher Gáborral és a témában érintett civil szervezetekkel Függő játszma elnevezéssel programot indít. A kezdeményezés célja, hogy élményalapú, interaktív módszerekkel átadják a drogfogyasztással és függőségekkel kapcsolatos tudásbázist, és módszertani javaslatokat kínáljanak a nevelők, pedagógusok és a veszélyeztetett korosztály számára.
Nyitókép: Bruzák Noémi

Zacher Gábor: a szakképzett munkaerő a szűk keresztmetszet

A toxikológus főorvos szerint az egészségügyben most nem pofázni kell, hanem dolgozni. Úgy látja, még tanuljuk ezt a betegséget.

Zacher Gábor az RTL Klub műsorában elmondta, hogy a betegek, a súlyos betegek és az intenzív osztályon dolgozó betegek száma is emelkedik. Az egészségügyi alkalmazottak dolgoznak, ameddig bírják.

A toxikológus főorvos rámutatott, hogy nem a műszerek, nem az alkatrészek, nem a fertőtlenítő vagy a védőfelszerelés a kevés, hanem a dolgozók, a szakképzett munkaerő a kritikus pont. Intenzív osztályon az ideális az lenne, ha egy nővérre egy beteg jutna, de

most előfordul, hogy hat pácienst kell ellátnia.

Ráadásul nehezíti a helyzetüket, hogy a teljes védőfelszerelésben lenni önmagában igen kimerítő.

Zacher Gábor felhívta arra a figyelmet, hogy most már teljesen egészséges embereknél is súlyos szövődményeket tud okozni a koronavírus, egyik pillanatról a másikra kerülnek lélegeztetőgépre a betegek. Szerinte még most is sok az ismeretlen, bármikor felbukkanhat egy új tünet vagy akár egy új kezelési módszer.

Azt mondta, nincs a birtokunkban egy kristálygömb, amelyik megmutatná, hogy heteket vagy hónapokat kell még kibírnunk, nem jó olyan ígérgetéseket tenni, hogy a magyar egészségügy ötven vagy 99,99 százalék eséllyel bírja ki a járvány okozta nyomást.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×