eur:
392.21
usd:
366.8
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: reftantar.hu

Innovatív utakon a református iskolák

3D nyomtatókkal és más digitális munkaeszközökkel felszerelt digitális közösségi alkotóműhely jön létre hat magyarországi református iskolában – mondta az InfoRádiónak Pompor Zoltán, a Református Tananyagfejlesztő Csoport szakmai vezetője.

A Magyar Református Egyház keretein belül működő Református Tananyagfejlesztő Csoport a hazai alkotópedagógiai műhelyek hálózatát életre hívó és működtető Makerspace Kft.-vel fogott együttműködésbe, és hoz létre közösen tananyagtartalmakat. Pompor Zoltán megjegyezte, mindehhez arra volt szükség, hogy olyan felkészült pedagógusok vegyenek részt a fejlesztő munkában, akik értik is az alkotópedagógiának a hátterét és módszertanát, így ehhez kapcsolódóan októberben hat intézmény tanárai vettek részt képzésen.

A csoport alapvetően olyan programokat keres, amik komplex módon közelítik meg a világot: elképzelésük szerint a legfontosabb feladata a keresztény nevelésnek az, hogy segítse a diákokat arra, hogy találkozzanak és rácsodálkozzanak a teremtett világ csodáival, és hogy a kiemelt pillanatokat meg tudják élni. Ebben lehet segítségükre az alkotópedagógia is, amely

olyan életszerű, valós problémákra keresi a választ, amit a későbbiekben egy történetbe beépítve tudnak átélni.

Ehhez kapcsolódóan pedig nagyon sok eszközzel tudnak megismerkedni a fiatalok, a 3D nyomatótól a lézervágón át a microbit robotokig – magyarázta a Református Tananyagfejlesztő Csoport szakmai vezetője.

Az alkotóműhelyekben a gondolkodás és kreativitás fejlesztésén túl a gyerekek közötti kommunikáció is nagy hangsúlyt kap a projektek megvalósulása alatt, ahogyan számtalan manuális tartalom is megjelenik. A 3D nyomtató alapeszköz, de a már említett, nem épp gyakori lézervágóval is megismerkednek a diákok, emellett számítógépes szoftverek használatát és a programozás alapjait is elsajátítják, de a klasszikus fűrész, csavarhúzó, sniccer és más hasonló eszközök használata is előkerül.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×