INFORÁDIÓ 
2020. november 24. kedd
Emma

gasztronómia

molnár b. tamás

aranyszalag

Pisztráng, mangalica és marha kapta idén az Aranyszalag tanúsítóvédjegyet

Pisztráng, mangalica és marha kapta idén az Aranyszalag tanúsítóvédjegyet

InfoRádió

Hoitsy György lillafüredi pisztrángja, a Harangod-Mag Kft. mangalicája és Zichy Mihály baranyai wagyu marhája kapta idén az Aranyszalag tanúsítóvédjegyet – mondta az Inforádiónak Molnár B. Tamás, a Magyar Gasztronómiai Egyesület elnöke.

Az Aranyszalag tanúsítóvédjegyet a Magyar Gasztronómiai Egyesület hozta létre, amivel a kiemelkedő minőséget jelölik – mondta Molnár B. Tamás. Példaként a beregi csirkét említette, amely nem a 35 napos hizlalással kitenyésztett hibrid csirkefajta, hanem egy rusztikus, régi fajta, amelyet 81 napig kell tartani természetes körülmények között. Kiegészítő takarmányként kizárólag gabonát kaphat, és szabályozva van a vágása, a kopasztása, így 52 fokos vízben szabad csak forrázni.

A Magyar Gasztronómiai Egyesület elnöke ismertette azokat a termékeket, amelyek mostantól az Aranyszalag tanúsítóvédjegy viselésére jogosultak: Hoitsy György lillafüredi pisztrángja, a Harangod-Mag Kft. mangalicája és Zichy Mihály baranyai wagyu marhája érdemelte ki időn az elismerést

Meglepő módon a Covid-járványt ezek a kiemelkedő minőséget képviselő, a nagyközönség által is elérhető termékek átvészelték, noha az éttermek jó ideig ki sem nyithattak – tette hozzá Molnár B. Tamás, aki beszélt arról is, hogy ezek nem luxustermékek, az Aranyszalag a kiemelkedő minőséget díjazza.

A Magyar Gasztronómiai Egyesület elnöke megemlítette azt is, hogy az Aranyszalag tanúsítóvédjegyet el is lehet venni.

"Ez nem díj és nem kitüntetés, az ország élvonalbeli éttermeinek a séfjei, egyetemi tanárok, szakkereskedők javasolják, és előfordult már, mégpedig az egyik legnagyobb szárnyastermelővel, hogy az ingadozó minőség miatt megvontuk tőle a védjegyet, mivel a professzionális végfelhasználóktól érkezett panaszokat reálisnak, jogosnak tartottuk" – tette hozzá Molnár B. Tamás.

Molnár B. Tamás többször is vendége volt az InfoRádió Aréna című műsorának, az interjúkat itt tudja ismét meghallgatni.

Nyitókép: buvosszakacs.com

Kapcsolódó hang

Aranyszalag tanúsítóvédjegy – Molnár B. Tamás
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018