eur:
393.76
usd:
364.95
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Védőmaszk egy tengerimalacon az ukrán nagycsaládosok szövetségének harkivi irodájában 2020. március 26-án. A szövetség önkéntesei szájmaszkokat varrnak és ingyen adják oda a rászoruló nagycsaládosoknak. Ukrajnában ötre emelkedett a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma, a megerősített fertőzötteké pedig 156-ra nőtt.
Nyitókép: MTI/EPA/Szerhij Kozlov

Különleges ötlettel ösztönözné a fiatalokat a maszkviselésre a generációkutató

A generációkutató szerint tavasszal az idősek törődtek kevésbé a járvánnyal, most viszont a fiatalok relativizálják a veszélyt. Pedig mindenkinek ugyanúgy be kellene tartania a szabályokat és az ajánlásokat – mondta Steigervald Krisztián.

A koronavírus gyorsabban terjed, mint tavasszal, az emberek mégis kevésbé tartják be a maszkviselésre, a távolságtartásra és a fokozott higiéniára vonatkozó szabályokat – mondta Steigervald Krisztián generációkutató. Úgy fogalmazott, hogy ő maga is, de az ismerősei is sokkal kevésbé voltak elővigyázatosak akár még egy pár nappal ezelőtt is.

"Talán az utóbbi néhány napban jöttünk rá, hogy nem jó az, ahogy viselkedünk"

– tette hozzá.

A generációkutató szerint tavasszal az idősek törődtek kevésbé a járvánnyal, most viszont a fiatalok relativizálják a veszélyt. Az utóbbiakat rájuk szabott módszerekkel kell meggyőzni az egészségvédelem fontosságáról. Steigervald Krisztián megkérdezett a fiatalokat, szerintük mi kellene ahhoz, hogy közülük többen viseljenek maszkot, de az első reakció többnyire az volt, hogy szerintük sokkal több idős nem visel maszkot.

A generációkutató szerint azért

jó ötlet lenne, ha a fiatalok önkifejezési hajlandóságát, vágyát célozva indulna a maszkviselést ösztönző médiakampány.

"Akár a különféle intézményeknek, cégeknek, egyetemeknek és iskoláknak érdemes lenne a saját logójukkal ellátott maszkot piacra dobniuk, vagy létrehozni, mivel sok fiatal büszkén viselné a saját iskolájának a maszkját" – tette hozzá Steigervald Krisztián. Ezzel szerinte másfajta gondolatmorzsát lehetne tenni a maszkviselés mögé, és így megszólíthatók lennének azok is, akik ignorálták eddig a maszkviselést.

A járványvédelmi szabályokra valós és elrettentő példák iskolai bemutatásával is fel kell hívni a fiatalok figyelmét, illetve influencerek bevonásával audiovizuális kampányt kell indítani a közösségi médiában – javasolta Steigervald Krisztián generációkutató.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×