eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Police.hu

Már 144 rejtett kamerás autóval vadásznak a rendőrök

Megháromszorozódik a rejtett közúti ellenőrzésekre használható autók száma a rendőrségnél, de ezúttal nem újabb autókat, hanem bármely rendőrségi járműbe telepíthető mobileszközöket szerzett be a hatóság.

A tavaly decemberi indulás után hamar bebizonyosodott, hogy a leghatékonyabb közúti ellenőrzési forma a jelöletlen rendőrségi autókból, képrögzítő eszközökkel végzett járőrözés – írja a kreszvaltozas.hu. Időegységre mérten is így lehet a legtöbb szabálytalankodó autóst tetten érni, valamint lényegében 100 százalékos a szabálytalanságokat elismerő autósok aránya: nincs értelme tagadni, hiszen ott a bizonyító erejű felvétel, amely a helyszínen vissza is nézhető.

Az első körben 20 autót szereltek fel képrögzítőkkel, majd a hatékonyságot látva újabb 12 új autót szereztek be és készítettek fel a rejtett ellenőrzési formára. Idén újabb nyolc nagy teljesítményű, jelöletlen rendőrautót állított hadrendbe a rendőrség, szintén a fenti célra. Mindezzel már 40 autósra nőtt a flotta.

A rendőrségnél stratégiaváltás történt, most már meglévő civil jellegű autók is bevethetők ellenőrzési feladatokra. A menet közbeni ellenőrzés technikai hátterének továbbfejlesztésére újabb 104 menetrögzítő kamerát szereztek be, valamint hozzá tableteket, amelyekkel a felvételek kezelése, archiválása történhet.

A fedélzeti kamerák gyorsan és egyszerűen telepíthetők, illetve áthelyezhetők egyik járműből a másikba. Így nem lesznek fixen gépkocsihoz rendelve és beszereltetve, ezzel is nő az eszközhasználat rugalmassága. A készülék beépített GPS-modullal készül, a lokációt és a sebességet minden felvételhez naplózza.

Így tehát az eddig a rejtett ellenőrzésekre 40 bevethető autót számláló flotta megsokszorozódott, hiszen a fixen beszerelt eszközökkel rendelkező civil jellegű járműveken kívül további 104 rendőrautó használható ilyen célokra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×