eur:
393.16
usd:
368.4
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Megszűnt a nyugdíjasok vásárlási idősávja - a nap hírei

Szeptember-októberben lehet a koronavírus-járvány második hulláma – hangzott el a kormányinfón. Az Európai Unió Bírósága szerint sérti a közösségi jogot a civil szervezetek külföldi finanszírozásáról szóló magyar törvény. Elhunyt Benedek Tibor vízilabdázó. A nap legfontosabb hírei június 18-án.

A veszélyhelyzet megszűnt, a rendkívüli jogrend véget ért, helyébe a járványügyi készültség lépett - jelentette be a miniszterelnökséget vezető miniszter.Gulyás Gergely a kormányinfón közölte: a maszkviselési kötelezettség érvényben marad, a nyugdíjasok vásárlási idősávja ugyanakkor megszűnt. A kormány döntése értelmében visszatérhetnek a munkába a 65 éven felüli orvosok. Az operatív törzs tovább működik, és a kórházparancsnoki rendszer is fennmarad. Augusztus 15-ig a zenés-táncos rendezvényekre érvényben marad az 500 fős korlátozás. Gulyás Gergely elmondta, hogy járványügyi készültséget hat hónapra hirdették ki, de három havonta felülvizsgálják. Beszélt arról is, hogy a szakemberek várakozása szerint szeptemberben-októberben lehet a koronavírus-járvány második hulláma, a nyári melegben az aktív fertőzöttek számának csökkenése várható.

Ismét csak egy újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 4 079-re nőtt az igazoltan fertőzöttek száma. Egy idős, krónikus beteg hunyt el, vele már 568 halálos áldozata van a kórnak. 2 564-en viszont meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 947.

Az Európai Unió Bírósága szerint sérti a közösségi jogot a civil szervezetek külföldi finanszírozásáról szóló magyar törvény.A 2017-ben elfogadott jogszabály nyilvántartásba vételi, bejelentési és átláthatósági kötelezettségeket vezetett be a külföldi támogatásban részesülő civil szervezeteknek. Varga Judit igazságügyi miniszter hangsúlyozta: a kormány elkötelezett a civil szervezetek átláthatóságának biztosítása mellett.

Megduplázza, 100 milliárd forintra emeli a vállalkozásfejlesztési pályázat keretét a kormány. Varga Mihály pénzügyminiszter hangsúlyozta: a kormány minden életképes, fejleszteni kívánó magyar vállalkozást támogat az újraindulásban.

Egységes szemléletben készült új parkolási rendszerre van szükség a fővárosban - mondta a főpolgármester. Karácsony Gergely a budapesti beszélgetéssorozaton azt javasolta, hogy a parkolás az első negyedórában ingyenes lehetne, azt követően pedig sávosan növekvő díjakat tartalmazna a belvárosban.

Fél évvel meghosszabbítja a jogosítványszerzéssel kapcsolatos határidőket az Innovációs és Technológiai Minisztérium. A tárca indoklása szerint a járványügyi veszélyhelyzeti rendelkezésekkel összhangban március 19-től 2 hónapon át szüneteltek a közlekedési vizsgák.

Megszűnik a Volánbusz Budapest-Szeged járata, a főváros és Eger, illetve Nagykanizsa között pedig kevesebb járat lesz szombattól. A Volánbusz közleménye szerint mindez az ideiglenes járványügyi menetrendek első eleme.

Elhunyt Benedek Tibor vízilabdázó.A háromszoros olimpiai bajnok, Európa- és világbajnok sportolót súlyos betegség után 47 éves korában érte a halál. Benedek Tibor 1990-től volt a magyar válogatott tagja, amellyel Sydneyben, Athénban és Pekingben is aranyérmet nyert. 2013-ban lett szövetségi kapitány és vezetésével a nemzeti csapat világbajnok lett, valamint Európa-bajnoki és két világliga ezüstérmet nyert. Négyszer választották meg az év magyar vízilabdázójának, bekerült az úszósportok Hírességek csarnokába, és az év magyar szövetségi kapitánya is volt.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×