eur:
394.36
usd:
371.5
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Forrás: Pexels.com

E-rolleresek figyelem, Siófokon ezentúl nincs pardon

A tavaszi, nyári időszakban a balatoni településeken is megszaporodnak az újabb és újabb elektromos járművek, így a nagy teljesítményű elektromos chopperek, amelyek az autós forgalomtól elzárt tereken is megjelennek. Ez azonban a KRESZ szerint tilos.

Az elektromos járművek igen halk közlekedési eszközök, így különösen veszélyesek lehetnek a gyalogos közlekedésre nézve. Ezért Siófok városa most ismét nyomatékosan kéri ezen járművek használóit, hogy óvatosan közlekedjenek, legyenek körültekintőek, hiszen a szabálytalanul közlekedőket a rendőr szankcionálhatja.

Az elektromos rollerek ugyanis segédmotoros kerékpárnak minősülnek, így az alábbi KRESZ szabályok érvényesek rájuk.

Elektromos rollerrel:

  • tilos a járdán, autós forgalom elől elzárt területen közlekedni,
  • kötelező a vezetői engedély és a kötelező biztosítás,
  • kötelező a bukósisak,
  • közúton maximum 40 km/órával lehet közlekedni.

A jelzett járművek szabályszerű használatát a Siófoki Városi Rendőrkapitányság a rendelkezésére álló lehetőségekhez mérten fokozottan ellenőrzi – teszik hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×