eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Nyitókép: Pixabay

Felmérés: csak minden hatodik szülő engedné el gyermekét ottalvós táborba

A Kopp Mária Intézet felmérése szerint a 14 év alatti gyermeket nevelő szülők 40 százaléka tervezi, hogy táborba küldi gyermekét a nyári szünet alatt.

Nyáron sok családnak okoz fejtörést, hogyan oldja meg gyermeke felügyeletét a szünidőben. A járvány miatt sok szülő felhasználta a szabadságát, hogy gyermekére vigyázzon otthon, így ők nehezebben tudják megoldani a gyermekfelügyeletet a nyári szünetben. El is indult a jelentkezési hullám a nyári táborokra, miután az elmúlt héten kiderült, június 16-tól szervezhetők napközis és ottalvós nyári táborok is az érvényes járványügyi előírások betartásával.

A Kopp Mária Intézet reprezentatív kutatásban kérdezte meg a szülőket, mennek-e gyerekeik táborba, és ha igen, milyenbe.

A szülők 25 százalékának komoly problémát jelent 14 éven aluli gyermekük felügyelete a nyári szünet idején – mondta az InfoRádiónak Fűrész Tünde, az intézet elnöke.

"48 százalék meg tudja ezt oldani, a többieknek viszont át kell gondolni, hogy milyen megoldásokhoz nyúlnak. Rákérdeztünk a napközis táborokra is, itt 29 százalék egyértelműen számít erre a lehetőségre, 11 százalék pedig még gondolkodik rajta, hogy elküldje a gyermekét napközis táborba."

A kutatás szerint a megkérdezettek 16 százaléka küldené gyermekét ottalvós táborba.

"Alapvetően

családon belüli megoldásokban gondolkodnak az emberek,

itt akár a tágabb családra is lehet gondolni. A 14 év alatti gyermeket nevelők egyharmada mondta azt, hogy nagyszülői segítséget is igénybe venne, illetve ötödük egyéb rokoni, baráti segítséget is."

A Kopp Mária Intézet felmérése szerint a 6 év alatti gyermekek szüleinek kétharmada tervezi, hogy óvodába, illetve bölcsődébe viszi gyermekét nyáron.

A többség az iskola befejezésének dátumát a szokásos június 15-ben határozta meg, ugyanakkor az általános iskolás gyermekek szüleinek harmada, a középiskolások szüleinek negyede egyetért azzal, hogy június végéig legyenek iskolai foglalkozások.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×