eur:
393.7
usd:
369.08
bux:
65839.8
2024. április 23. kedd Béla
Kriston Zoltán postás autójába rakja az önkormányzat kézbesítésre váró csomagjait a nyíregyházi 1. számú postahivatal udvarán 2016. december 9-én. A Magyar Posta dolgozói Nyíregyháza mintegy 19 ezer nyugdíjas lakosának kézbesítik a város 2500 forint értékű karácsonyi ajándékcsomagját.
Nyitókép: MTI Fotó: Balázs Attila

Látványos változás a posták mindennapjaiban

A járvány miatt a postai alkalmazottaknak jóval nagyobb csomagmennyiséggel kell most szembenézniük.

A koronavírus-járvány miatt látványosan megnőtt az internetes rendelések száma világszerte, az Egyesült Államokban például március közepén 91 százalékkal emelkedett a fogyasztási cikkek online forgalma. Nincs ez másképp a Magyar Posta esetében sem, jóval több csomagot szállítanak ki, a levélfeldolgozás azonban – az időszakra jellemző – átlag alatt van minimálisan a napi mennyiség – írja a Növekedés.hu.

A meghozott óvintézkedések miatt a postahivatalok élete, napirendje is átalakult, mivel az emberek az üzletek 3 órás zárásához igazodva próbálják intézni a postaügyeiket. De a fizetési szokások is átalakultak; sokkal többen hajlandóak fizetni előre online, és a kézbesítés is nagyobb sikerrel jár, hiszen a rendelők jellemzően az otthonaikban vannak.

Láthatóan az emberek nagy része az online elérhető szolgáltatásokat most jobban igénybe veszi. A járvány miatt a nyitvatartási idők is megváltoztak. Hétköznap egységesen 18 órakor bezárnak a hosszabban nyitva tartó posták. Csak három hely számít kivételnek: a 62-es (VI. kerület Teréz krt. 51.), a 72-es (VIII. kerület Baross tér 11/c) és a 112-es számú hivatal (XI. kerület Fehérvári út 9-11.).

Fontos tudni azt is, hogy a postákra nem vonatkozik a délután 3 órás zárás, ahogy a nyugdíjasok 9-12 óra közötti vásárlására vonatkozó szabály sem.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×