eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pexels

Ha valamitől nem kell most tartani, az a csapvíz

Járványidőszakban is biztonsággal fogyasztható a csapvíz, ugyanis a koronavírus inaktiválódik az ivóvíz-fertőtlenítési folyamat során – tájékoztatott a Nemzeti Népegészségügyi Központ információi alapján a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatása szerint a koronavírus az ivóvíz fertőtlenítése során – a jellemzően használt (0,2-0,5 mg/l) szabadaktívklór-koncentrációnál –

pillanatok alatt inaktiválódik,

így az a szolgáltatott vezetékes ivóvizet nem veszélyezteti. A megfelelő minőségről a víziközmű-szolgáltatók folyamatos és rendszeres vizsgálatokkal győződnek meg.

A DRV Zrt. vizsgálólaboratóriumaiban 2019-ben közel 218 ezer ivóvíz-, valamint több mint 46 ezer szennyvízvizsgálatot végeztek a szakemberek, ami azt jelenti, hogy

a felhasználókhoz eljuttatott ivóvíz minőségét folyamatosan kontrollálják.

Országosan pedig évente átlagosan közel 900 ezer ilyen vizsgálat készül, elmondható tehát, hogy

a csapvíz a leggyakrabban ellenőrzött élelmiszer ma Magyarországon,

ami bármikor elérhető, biztonsággal fogyasztható és gazdaságos – a járványveszély időszaka alatt is. További előnye, hogy környezetbarát, hisz a fogyasztása nem jár együtt műanyaghulladék keletkezésével, ami a jelenlegi helyzetben, amikor a lakossági hulladék mennyisége megsokszorozódik, különösen fontos szempont.

A víziközmű-szolgáltató már bevezetett intézkedései is – mint az ivóvíz-felhasználásra vonatkozó korlátozási moratórium meghirdetése, valamint a vízhiánnyal járó karbantartási munkálatok felfüggesztése – hozzásegítenek ahhoz, hogy a fogyasztók otthonában mindig elérhető legyen a csapvíz, ami alapja és feltétele a helyes személyes higiéniának. A leglényegesebb ezen belül is a megfelelő kézhigiéné.

A gyakori kézmosás és kézfertőtlenítés elengedhetetlen,

ennek hiányában kerülni kell a szem, az orr és a száj érintését. Kézmosásra elsősorban szappant és alkoholos kézfertőtlenítőt javasolt alkalmazni – olvasható a DRV közelményében.

A vállalat folyamatosan nyomon követi a járványügyi helyzet alakulását, és szükség esetén további intézkedéseket vezet be. Munkatársai ebben a kritikus egészségügyi veszélyhelyzetben is felelősségteljesen és elhivatottsággal végzik tevékenységüket. A társaság mindent megtesz az általa biztosított közszolgáltatás zavartalan fenntartása érdekében, melyhez felhasználói segítő együttműködését ezúton is köszöni.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×