INFORÁDIÓ 
2020. április 7. kedd
Herman

koronavírus

diákok

szent lászló kórház

Az amerikai Allergiás és Fertőző Betegségek Országos Intézete (NIAID) által közreadott,  dátumozatlan elektronmikroszkópos kép a SARS-CoV-2 nevű koronavírusról. A 2019-nCoV néven is ismert vírus egy fertőző humán koronavírus, amely a COVID-19-nek nevezett, tüdőgyulladásos megbetegedést okozza. A mintát egy betegtől vették az Egyesült Államokban. A COVID-19-nek elnevezett újfajta koronavírus előidézte betegség halálos áldozatainak száma 1776-ra emelkedett Kínában, a legtöbben a járvány gócpontjában, Hupej tartomány székhelyén, Vuhanban hunytak el. A 2019 december közepe óta tomboló járvány fertőzöttjeinek száma 70 548-ra nőtt.

Koronavírus - ilyen a magyar diákok karanténja

Infostart

Látogathatják őket, nagyon kedvesek velük - mesélte az egyik lány édesanyja.

Tágas, kétágyas, külön fürdőszobával és tévével ellátott szobákban helyezték el a gyerekeket és felnőtteket a Szent László Kórházban létrehozott karanténban – mesélte a hvg.hu-nak az egyik lány édesanyja, aki a téma érzékenysége miatt névtelenséget kért.

A hozzátartozók, rokonok, barátok 8-20 óra között bármikor meglátogathatják a karanténba zártakat, egy üvegablakon keresztül láthatják egymást, valamennyire egymás hangját is hallják. Be lehet vinni ételt, italt, sőt, akár laptopot, plüsst is.

A nő elmondásából az is kiderült, hogy nem a gyerekek szállása, hanem az iskolájuk volt Bussero községben, a lezárt területtől 13 kilométerre. Milánóba csak aludni jártak, metróval közlekedtek.

A diákokkal szükség esetén pszichológus foglalkozik, de egyelőre egyikük sem kérte.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/AP/NIAID-RML
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018