eur:
388.71
usd:
361.71
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály
Az amerikai Allergiás és Fertőző Betegségek Országos Intézete (NIAID) által közreadott,  dátumozatlan elektronmikroszkópos kép a SARS-CoV-2 nevű koronavírusról. A 2019-nCoV néven is ismert vírus egy fertőző humán koronavírus, amely a COVID-19-nek nevezett, tüdőgyulladásos megbetegedést okozza. A mintát egy betegtől vették az Egyesült Államokban. A COVID-19-nek elnevezett újfajta koronavírus előidézte betegség halálos áldozatainak száma 1776-ra emelkedett Kínában, a legtöbben a járvány gócpontjában, Hupej tartomány székhelyén, Vuhanban hunytak el. A 2019 december közepe óta tomboló járvány fertőzöttjeinek száma 70 548-ra nőtt.
Nyitókép: MTI/AP/NIAID-RML

Koronavírus - ilyen a magyar diákok karanténja

Látogathatják őket, nagyon kedvesek velük - mesélte az egyik lány édesanyja.

Tágas, kétágyas, külön fürdőszobával és tévével ellátott szobákban helyezték el a gyerekeket és felnőtteket a Szent László Kórházban létrehozott karanténban – mesélte a hvg.hu-nak az egyik lány édesanyja, aki a téma érzékenysége miatt névtelenséget kért.

A hozzátartozók, rokonok, barátok 8-20 óra között bármikor meglátogathatják a karanténba zártakat, egy üvegablakon keresztül láthatják egymást, valamennyire egymás hangját is hallják. Be lehet vinni ételt, italt, sőt, akár laptopot, plüsst is.

A nő elmondásából az is kiderült, hogy nem a gyerekek szállása, hanem az iskolájuk volt Bussero községben, a lezárt területtől 13 kilométerre. Milánóba csak aludni jártak, metróval közlekedtek.

A diákokkal szükség esetén pszichológus foglalkozik, de egyelőre egyikük sem kérte.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
A hidegháború óta eltelt idő legveszélyesebb nyara jön
Kis-Benedek József az Arénában

"A hidegháború óta eltelt idő legveszélyesebb nyara jön"

Az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár arról is beszélt, hogy meglátása szerint a közel-keleti konfliktus esetében nagyobb az eszkaláció veszélye, mint Ukrajnából. Szerinte szinte lehetetlen kiszűrni azt, hogy Rafah városában ki a Hamász harcosa és ki nem az, emiatt is lassú az ottani helyzet megoldása és rosszat sejtet az izraeli sietség.

Érkezik a kínai elnök, óriási lezárások jönnek – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×